Terug naar resultaten
ADO Den Haag 0 - 2 FC Den Bosch
  • Keuken Kampioen Divisie
  • Zondag 14 augustus 2022 12:15u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft de vervelende smaak van het matige duel van vorige week niet kunnen wegspoelen. In eigen stadion ging de Haagse ploeg met 0-2 onderuit tegen FC Den Bosch. Het elftal van hoofdcoach Dirk Kuijt begon goed aan het duel, maar zakte daarna in. De fouten die de ploeg maakte werden genadeloos afgestraft door FC Den Bosch en de 0-2 achterstand waar het tegenaan keek bij rust werd in de tweede helft niet meer goed gemaakt.

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Den Bosch werd zonder publiek afgewerkt vanwege een straf van de aanklager Betaald Voetbal. Helaas moest De Waal kort voor het begin van de wedstrijd afhaken vanwege een tijdens de warming-up opgelopen blessure. Voor hem in de plaats startte Dhoraso Klas. Het middenveld werd gecomplementeerd door Breinburg en Wehrmann. Behalve Breinburg stonden er dezelfde namen aan de start van de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

lr220814ab13135

ADO Den Haag begon voortvarend aan het duel en het was al snel vermakelijk in het Bingoal Stadion. Het was duidelijk dat ADO Den Haag beter wilde starten dan vorige week in het teleurstellende duel tegen Heracles Almelo. In de eerste vijf minuten had Thomas Verheydt twee keer een mogelijkheid vlakbij het Bossche doel. Eerst kon hij de bal niet lekker raken en even later kopte de ADO-spits een metertje naast na een goed aangesneden vrije trap van Dhoraso Klas. Zwarts had vrij snel hierna een vroege openingstreffer op zijn schoen, maar wonder boven wonder raakte de buitenspeler een verdediger van Den Bosch die op de grond lag in het strafschopgebied.

Het volledige eerste kwartier was voor ADO Den Haag en hierna kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd. Córdoba probeerde het vanaf de rand van de zestien en het schot met buitenkant schoen stuitte op de vuisten van Wentges. Het antwoord van de thuisploeg volgde snel via Severina, die er meerdere malen gevaarlijk uitkwam aan de buitenkant. Met een geplaatst laag schot wist Severina de keeper van de blauw-witten net niet te verschalken. De rebound via Klas ook niet, maar daarvoor was de hoek ook lastig.

lr220814ab26122

De snelheid zakte een beetje in hierna, wellicht had dat ook te maken met het warme weer in Den Haag waar de zon volop scheen. Om die reden werd er halverwege de eerste helft een drinkpauze ingelast om nog een klein beetje af te kunnen koelen. ADO Den Haag moest het in het vervolg van het eerste bedrijf vooral hebben van de buitenspelers die het zo nu en dan de defensie van de ploeg van trainer Jack de Gier moeilijk maakten. Zwarts kwam tien minuten voor rust voorbij zijn man en zag Severina goed vrij staan. De rechtsbuiten wist zijn hoofd achter de voorzet van Zwarts te krijgen maar wederom was het niet raak.

Wel was het raak aan de andere kant waar FC Den Bosch profiteerde van de ruimte die het kreeg. Na balverlies op het middenveld kwamen de Bosschenaren er snel uit en Ahannach maakte de counter goed af met een schot in de verre hoek: 0-1. De Haagse defensie zag er daarvoor al een aantal keer niet heel stabiel uit en twee minuten na de 0-1 prikte FC Den Bosch er opnieuw doorheen. Córdoba maakte af en zo stond het opeens 0-2 en daarmee was de conclusie dat ADO Den Haag net als vorige week met een slecht gevoel de kleedkamer in ging.

lr220814ab13432 1

In de tweede helft kwam Asante, die een gedeelte van de voorbereiding miste vanwege een blessure, binnen de lijnen. Zijn rentree betekende dat Carlson achterbleef in de kleedkamer. Ondanks de negatieve uitgangspositie kregen de Hagenaars genoeg kansen voor rust dus gespeeld was het duel zeker niet. Echter had de Haagse formatie wel wat meer geluk nodig maar daar ontbrak het in de tweede helft ook aan. Zeker toen Klas met een volley, na een inworp van Kemper, het doel van de opponent onder vuur nam en Van der Steen de poging weer goed pakte.

Als je wil winnen dan moet je scoren, maar het leek alsof het doelpunt niet mocht vallen voor ADO Den Haag. Al kreeg het minder kansen op een treffer dan voor rust. Daarentegen gaf het achterin ook veel minder weg en stond het beter georganiseerd dan in het duel tegen Heracles Almelo en de eerste 45 minuten van vandaag. Hoe verder de klok wegtikte, hoe meer het geloof weg ebde dat het nog omgedraaid kon worden. Pas in de slotfase kreeg ADO Den Haag een hele grote kans via Zwarts. De huurling schoot helaas iets te wild waardoor hij zijn schot over het doel zag vliegen. 

lr220814ab13960

Zo moet ADO Den Haag dus nog altijd wachten op de eerste punten van het seizoen. Vrijdag gaat ADO Den Haag het opnieuw proberen op bezoek bij MVV Maastricht.

Karakteristieken
ADO Den Haag – FC Den Bosch (0-2)

Scoreverloop: 39. Ahannach 0-1, 41. Córdoba 0-2

Scheidsrechter: Kamphuis

Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Hall (81. Rodríguez), Werker, Carlson (46. Asante), Kemper; Wehrmann (63. Komljenovic), Breinburg (81. Owusu), Klas; Severina (63. Catic), Verheydt, Zwarts

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Mulders, Van den Bogert, Ryan, Van der Winden; Van der Heijden, Leijten, Ahannach; Verbeek, Konings, Córdoba (78. Van Bakel)

Auteur: Rokus Driesen
Fotografie: Angelo Blankespoor

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner