Roda JC 5 - 0 ADO Den Haag
  • Vrijdag 21 januari 2022 20:00u
  • Parkstad Limburg Stadion

Vanavond heeft een gehavend ADO Den Haag een pijnlijke 5-0 nederlaag geleden tegen Roda JC. Het eerste competitieverlies sinds 29 oktober vorig jaar werd daarmee een feit. Beide ploegen gingen met een 1-0 tussenstand de kleedkamers in, maar na rust ging er van alles fout aan de kant van de Hagenaars. Roda JC maakte daar slim gebruik van en strafte de fouten van de Haagse formatie genadeloos af.

220121ab19383

ADO Den Haag begon met een aantal wijzigingen aan de aftrap. Elia, Catic en Seedorf stonden op het wedstrijdformulier, in plaats van Kishna, Verheydt en Kemper. De bezoekers kenden een valse start aan het duel. Na zes minuten kwam een uittrap van doelman Koopmans bij een speler van Roda JC terecht. De ploeg uit Kerkrade reageerde snel en Bouchouari kon aanleggen voor een schot van 20 meter afstand. Deze eerste inzet lag al gelijk in het net van het Haagse doel. Niet het begin waar de ploeg van trainer Brood had gehoopt na de bekeruitschakeling tegen RKC. Ondanks dat het qua hoeveelheid balbezit niet veel verschilde tussen beide ploegen waren de mannen uit Kerkrade als enige partij gevaarlijk. In tegenstelling tot de afgelopen duels wist ADO Den Haag niks tot weinig te creëren voor het vijandelijke doel. Ook de hoekschoppen die het kreeg werden niet verzilverd. De eerste, weliswaar kleine, kans voor ADO was in de 21e minuut toen Bourard zijn poging werd geblokt. Een doelpunt hing niet echt meer in de lucht, voor beide teams niet. Alleen Roda JC kreeg via een vrije trap voor Pflücke en een geblokt schot van Vente als enige ploeg nog twee mogelijkheden voor het doel van Koopmans.

220121ab19832

Met Verheydt erbij probeerde Brood zijn ploeg van nieuw elan te voorzien na rust. Maar ook na de theepauze kende de Hagenaars een desastreuze start. Al na twee minuten lag de 2-0 erin. Een goede aanval via Limbombe en Pflücke belandde bij Emmers die koel raak schoot. Niet veel later was het voor de derde keer raak voor Roda JC. Koopmans had moeite met een schot van Pflücke en moest lossen. Vente was er als de kippen bij en wist het buitenkansje te verzilveren. De laatste hoop op resultaat was hiermee verdwenen voor de ploeg uit Den Haag. Er was dan ook verder weinig te genieten in de tweede helft. Verheydt kreeg een aantal kopkansen na voorzetten van Catic. Helaas wilde het de Haagse spits deze wedstrijd niet lukken om te scoren. Net na de kans voor Verheydt werd het nog erger voor ADO Den Haag. Limbombe kapte zijn tegenstander uit, legde terug op Emmers en hij gaf de bal panklaar op Pflücke. De Duitser kon van dichtbij via de grond raak koppen. Vijf minuten voor het einde werd ook nog de 5-0 eindstand genoteerd door Yayi Mpie.

Roda JC - ADO Den Haag
Scoreverloop: 6. Bouchouari 1-0, 47. Emmers 2-0, 53. Vente 3-0, 71. Pflücke 4-0, 85 Yayi Mpie 5-0

Scheidsrechter: Bos

Opstelling Roda JC: De Boer; Marzo, Joppen, Jensen, Absalem; Bouchouari, Vossebelt (59. Klaasen), Limbombe, Emmers, Pflücke; Vente (74. Yayi Mpie)