ADO Den Haag 2 - 0 TOP Oss
  • Zaterdag 15 januari 2022 16:30u

Een fantastisch doelpunt van Dhoraso Moreo Klas en een goede spitsengoal van Verheydt hebben ADO Den Haag een 2-0 zege op TOP Oss bezorgd. Daarmee zijn de Hagenaars de tweede seizoenshelft prima begonnen en profiteert het van puntenverlies van concurrenten Excelsior en FC Volendam. Over de gehele wedstrijd gezien waren de drie punten voor ADO Den Haag zeer verdiend en was het verreweg de beste ploeg.

Beide ploegen leken nog even in te moeten komen in hun eerste duel na de winterstop. In de eerste fase van de wedstrijd was het van beide kanten namelijk erg slordig. Op twee kleine schotkansen na was er weinig te beleven tot minuut 20. TOP Oss was daarna gevaarlijk via Margaritha die na een goede passeeractie in het strafschopgebied kon uithalen. Via het lichaam van Boy Kemper vloog zijn inzet over. Hierna leek het voor ADO Den Haag wat beter te gaan draaien. Vooral de combinatie Kishna-Verheydt was zeer bedrijvig. Drie maal wist Kishna de clubtopscorer te vinden door de lucht en alle drie wist Verheydt zijn hoofd tegen de bal te krijgen. Keeper Alblas stak telkens een stokje voor het eerste ADO-doelpunt van 2022.

Tien minuten voor rust was de beste mogelijkheid tot dan toe. Steijn kon zijn hoofd tegen een perfecte voorzet zetten, maar de bal belandde op het houtwerk. In de rebound probeerde de aanvallende middenvelder het opnieuw en weer kon TOP Oss opgelucht ademhalen. Vijf minuten na deze grote mogelijkheid werd Besuijen één op één voor de keeper gezet. Helaas miste zijn poging overtuiging waardoor Oss-doelman Alblas zijn handen achter de bal kreeg. Het overwicht van ADO Den Haag in de tweede fase van de eerste helft kon niet worden omgezet in de score. De bal belandde nog wel in het vijandige doel. Besuijen stond echter buitenspel waardoor het doelpunt niet werd geteld.

In het tweede bedrijf kwamen de Ossenaren sterk uit de startblokken. Twee grote kansen volgden elkaar op en twee keer kwam de thuisploeg goed weg. Zeker toen Sanches kon aanleggen terwijl Koopmans uit het doel was. Klas diende zich aan als de redder door de poging goed te blokken. De Haagse formatie herstelde zich snel en ging verder waar het gebleven was voor rust: aanvallen. Een vrije trap van Kishna kon met moeite worden gekeerd en ook een hard schot van Klas werd goed gepareerd door de sluitpost van TOP.

Net nadat Elia voor Bourard was ingevallen probeerde diezelfde Klas het nogmaals van afstand en dit keer had hij meer geluk. Net als in de uitwedstrijd in Oss vloog zijn uithaal van zo’n 25 meter magnifiek in de kruising. Opnieuw een treffer om in te lijsten en het betekende dus de eerste van het nieuwe jaar voor ADO Den Haag. Tien minuten hierna was Verheydt dichtbij om de score te verdubbelen. Elia bediende de ADO-spits goed door de lucht en wederom kon Alblas de kopbal keren.

koopmans red

In het slot van het duel, waarin ADO Den Haag de betere partij was, ging de ploeg van trainer Ruud Brood op zoek naar de 2-0 om het duel op slot te gooien. Kishna raakte de paal en vervolgens had keeper Alblas een goede reflex op een schot van dichtbij van Elia. Zolang de marge maar één doelpunt was bleef het spannend. Toen Tejan van dichtbij kon uithalen hield men bij ADO Den Haag de adem heel even in. Koopmans was gelukkig alert en voorkwam een late gelijkmaker.

Wie anders dan Thomas Verheydt nam twee minuten voor tijd de spanning weg. De Haagse goaltjesdief tikte van dichtbij een goede voorzet van Catic binnen. Tegen zijn favoriete tegenstander in de Keuken Kampioen Divisie tekende Verheydt in de achtste wedstrijd op rij voor een treffer. 2-0 was ook de eindstand in een koud Cars Jeans Stadion.