ADO Den Haag 2 - 2 PSV
  • Zaterdag 13 februari 2021 16:30u

ADO Den Haag heeft in extremis een gelijkspel uit het vuur weten te slepen tegen PSV. De formatie van Ruud Brood leek een voorsprong uit handen te geven, maar kon dankzij een geweldige omhaal van Michiel Kramer en een uitblinkende Martin Fraisl toch nog een punt aan haar totaal bijschrijven: 2-2.

Brood kon tegen de Eindhovenaren nog niet beschikken over de diensten van Nasser El Khayati. De kersverse aanwinst was na anderhalve training nog niet inzetbaar. Ook Marko Vejinović, Daryl Janmaat, Ricardo Kishna en Peet Bijen moesten het thuisduel aan zich voorbij laten gaan. Shaquille Pinas en Jamal Amofa stonden daarentegen wel vanaf het beginsignaal aan de aftrap.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Boy Kemper kwam aan de linkerkant goed op en vond in het zestienmetergebied Kramer. In combinatie met Bobby Adekanye leverde het vervolgens een onoverzichtelijke situatie op, waarbij beide spelers de bal uiteindelijk niet onder controle kregen om uit te kunnen halen.

In de tegenaanval was ook PSV in de buurt van de openingstreffer. Het schot van Ryan Thomas ging echter naast het doel van Fraisl. De doelman van ADO Den Haag had kort daarna een prima antwoord op een kopbal van Eran Zahavi in huis. De bezoekers kregen na twintig minuten alsnog de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Adekanye schopte zijn tegenstander ongelukkig onderuit, waarna scheidsrechter Pol van Boekel de bal op de stip legde. Philipp Max schoot de toegekende strafschop echter hoog over.

Waar PSV dus een riante kans miste, was het voor ADO Den Haag na bijna een half uur spelen wél raak. Na goed opkomen van Milan van Ewijk en een dubbele één-twee met Adekanye wist laatstgenoemde speler, na een prima actie, Yvon Mvogo in de korte hoek kansloos te laten: 1-0. In het laatste gedeelte van de eerste helft drong PSV veelvuldig aan om weer langszij te komen. In de deze fase hield Fraisl met enkele knappe reddingen zijn team op de been. De doelman zorgde hiermee dat ADO Den Haag met een 1-0 voorsprong aan de thee kon.

Na aanvang van de tweede helft maakte Gianni Zuiverloon - na een afwezigheid van vijf jaar - zijn rentree voor ADO Den Haag maar was het PSV dat via Zahavi direct een mogelijkheid kreeg. De bal van de Israëliër ging echter via de buitenkant van de paal naast. Toch zou niet veel later alsnog de gelijkmaker vallen. Donyell Malen kwam het strafschopgebied binnen, werd niet tot nauwelijks aangepakt, en schoot de bal in de korte hoek achter Fraisl: 1-1.

Hierna was het vooral PSV dat aan aanvallen kon denken. ADO Den Haag werd met de rug tegen de eigen goal gezet en kon niet voorkomen dat de Eindhovenaren veelvuldig in de buurt van de voorsprong kwamen. Schitterende reflexen van Fraisl voorkwamen een snelle achterstand. Toch viel een kwartier voor het eindsignaal alsnog de treffer voor de ploeg van Roger Schmidt. Ongelukkig uitverdedigen van Amofa bracht Malen in staat om de bal achter Fraisl te krijgen: 1-2.

In het laatste kwartier hadden de bezoekers zelfs verschillende malen de kans om de score te vergroten. Malen raakte tot twee keer toe de lat en zag een doelpunt wegens buitenspel worden afgekeurd. In de blessuretijd gebeurde toch nog waar iedereen in het Haagse op hoopte. Een lange bal van Pinas werd doorgekopt door invaller Jonas Arweiler, waarna Kramer met een geweldige omhaal de bal achter de verbouwereerde Mvogo schoot: 2-2.

ADO Den Haag – PSV 2-2 (1-0)

Scoreverloop: 27. Adekanye 1-0, 51. Malen 1-1, 76. Malen 1-2, 90+3. Kramer 2-2

Scheidsrechter: Pol van Boekel