Willem II 1 - 1 ADO Den Haag
  • Woensdag 24 februari 2021 16:30u
  • Koning Willem II stadion

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de belangrijke ontmoeting met Willem II. Met een man minder toonde de ploeg van hoofdtrainer Ruud Brood na rust veerkracht in Tilburg en wist het een achterstand ongedaan te maken via een benutte strafschop van Shaquille Pinas: 1-1.

Na de nederlaag in Sittard van afgelopen zaterdag bracht Brood verschillende wisselingen aan in zijn team. De oefenmeester zette Gianni Zuiverloon samen met de weer beschikbare Pinas in het centrum van de verdediging en koos voor Tomislav Gomelt op het middenveld en Ricardo Kishna als linksbuiten.

Dat er extra spanning op het duel tussen beide ploegen stond was duidelijk zichtbaar. Zowel ADO Den Haag als Willem II kent een lastig seizoen en had voorafgaand aan de wedstrijd dertien punten. De winnaar zou daardoor uitstekende zaken doen.

De openingsfase was voor ADO Den Haag. Waar Willem II zich liet terugzakken, pakte de Haagse formatie direct het initiatief. Michiel Kramer loste na twee minuten al een afstandsschot, dat een metertje naast het doel van Aro Muric verdween.

Terwijl ADO Den Haag dus het balbezit had, moest het wel oppassen voor de counters van Willem II. Eén van deze uitbraken leverde de Tilburgers na ruim een kwartier spelen een corner op, die door Wesley Spieringhs in het doel werd gekopt. Scheidsrechter Siemen Mulder keurde de treffer echter af wegens duwen tegen doelman Martin Fraisl.

In het laatste gedeelte van de eerste helft was het ADO Den Haag dat nog enkele keren gevaarlijk opdook voor het doel van de thuisploeg. Marko Vejinovic had tot twee keer toe een splijtende pass in huis op Ricardo Kishna, maar de aanvaller strandde beide keren op een Tilburgse verdediger. Bij zijn laatste poging werd Kishna naar de grond gewerkt en was iedereen het er wel over eens dat ADO Den Haag een strafschop werd onthouden.

Vlak voor het rustsignaal kreeg de formatie van Brood vervolgens een flinke tegenvaller te verwerken. Gomelt leidde slordig balverlies en beging - in een poging om de bal te heroveren - een overtreding op Kwasi Wriedt. Voor scheidsrechter Mulder genoeg voor een directe rode kaart.

De tweede helft begon desastreus voor ADO Den Haag. Bij de eerste de beste lange bal die door Willem II in het strafschopgebied van de geel-groenen werd gepompt beging Kramer in de ogen van Mulder een overtreding en ging de bal dus op de stip. De net ingevallen Mike Trésor benutte het buitenkansje feilloos: 1-0.

Wederom een grote tegenvaller, maar ADO Den Haag herstelde zich knap. Brood voerde enkele wisselingen door, waarna ook de bezoekers een strafschop kregen. Kramer werd binnen de beruchte lijnen neergetrapt door Jordens Peters, waarna Pinas beide teams in evenwicht bracht: 1-1.

Met nog een kwartier te spelen kwam ook Willem II met een man minder te staan. Peters beging halverwege de eigen helft een overtreding op de ingevallen Jonas Arweiler en kreeg daardoor zijn tweede gele kaart van Mulder.

In de slotfase golfde het spel over en weer en was Willem II via Ole Romeny nog dicht bij een doelpunt. Vanuit een hoekschop kopte de aanvaller de bal net over het doel van de prima keepende Fraisl. Na 6 minuten blessuretijd floot Mulder voor de laatste maal en moesten beide ploegen genoegen nemen met een puntendeling.

Willem II - ADO Den Haag 1-1 (0-0)

Scoreverloop: 48. Trésor 1-0 (pen.), 62. Pinas 1-1 (pen.)

Scheidsrechter: Siemen Mulder