Almere City FC 1 - 2 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Zaterdag 08 augustus 2020 17:00u
  • Yanmar Stadion

ADO Den Haag heeft de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. Op bezoek bij Almere City FC won de ploeg van Aleksandar Rankovic met 1-2 dankzij treffers van Amar Catic en Sem Steijn.

De oefenwedstrijd in Flevoland kende een andere wedstrijdlengte dan gebruikelijk, omdat het streven van Rankovic was om vrijwel alle spelers 60 minuten aan het werk te kunnen zien. Zodoende konden de aanwezige toeschouwers – er waren er vanwege de coronamaatregelen 700 welkom in het Yanmar Stadion - genieten van twee uur voetbal.

lr200808llu6231 1

Boy Kemper maakte in het tropische Almere zijn officieuze debuut voor ADO Den Haag. De linksback moest de wedstrijd van vorige week tegen MVV Maastricht nog aan zich voorbij laten gaan, maar verscheen nu wel aan de aftrap.

De thuisploeg kreeg in het eerste half uur de betere kansen, na een paar Haagse speldenprikken. Tot tweemaal toe was Thomas Verheydt met het hoofd gevaarlijk, maar stond onder andere de paal een treffer in de weg voor de oud-(jeugd)speler van ADO Den Haag.

lr200808llu6632

Kort hierna was het wel raak aan de andere kant. Een perfecte voorzet van Kemper, die fraai bediend werd door Milan van Ewijk, werd hard binnengekopt door Catic. Het was tevens de eerste treffer voor ADO Den Haag in de oefencampagne van het seizoen 2020/2021.

Na een onderbreking van een kwartier speelden beide ploegen in dezelfde samenstelling vijftien minuten door. In deze periode was de grootste kans Almere City FC. Van dichtbij mocht Ilias Alhaft ongehinderd uithalen, maar doelman Robert Zwinkels had een prima redding in huis.

lr200808llu8012

Toen scheidsrechter Erwin Blank na zestig minuten een einde maakte aan het eerste blok, was het tijd voor vele wisselingen bij beide ploegen. Rankovic bracht, net als zijn collega Ole Tobiasen, een geheel nieuw elftal binnen de lijnen. Wederom begon de oefenmeester in een 4-4-2 formatie, waarbij Jamal Amofa met Tom Beugelsdijk centraal achterin een duo vormde. Op het middenveld maakte nieuwkomer Emilio Estevez Tsai zijn officieuze debuut voor ADO Den Haag.

Binnen het kwartier verdubbelde ADO Den Haag de marge. Waar de Almere-verdediging eerst nog een schot van Maarten Rieder kon blokken, was het in de rebound Steijn die doelman Michael Woud in de korte hoek kansloos liet: 0-2.

lr200808llu8279

In het laatste gedeelte van de wedstrijd had Almere City FC diverse gevaarlijke voorzetten in huis voor het doel van Mike Havekotte. De doelman had in eerste instantie weinig te duchten van deze kansen, tot Tim Receveur in de 103de ongehinderd kon binnenkoppen en de aansluitingstreffer op het scorebord zette: 1-2.

Na wederom een onderbreking van een kwartier liet Rankovic ook Amine Essabri zijn officieuze debuut maken. Met nog acht minuten op de klok had ADO Den Haag geluk dat de 2-2 niet viel. Nadat eerst een spectaculaire kopbal van Jelle Goselink naast ging, was het enkele minuten later Riley Reemnet die de vuisten van Havekotte vond. Het bleken tevens de laatste wapenfeiten van de wedstrijd te zijn.

De eerstvolgende oefenwedstrijd van ADO Den Haag is volgende week zaterdag in het Rat Verlegh Stadion tegen NAC Breda. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur.

Almere City FC - ADO Den Haag 1-2 (0-1)

Scoreverloop: 31. Amar Catic 0-1, 72. Sem Steijn 0-2, 103. Tim Receveur 1-2

Scheidsrechter: Erwin Blank