Fortuna Sittard 3 - 0 ADO Den Haag
  • KNVB Beker
  • Donderdag 31 oktober 2019 20:45u
  • Fortuna Sittard Stadion
Het bekeravontuur voor ADO Den Haag zit er na één ronde op. Op een koude avond in Midden-Limburg kreeg de uitoverwinning op Vitesse geen mooi vervolg. Door drie goals in de tweede helft werd er teleurstellend met 3-0 verloren van Fortuna Sittard.

Trainer Fons Groenendijk koos voor het bekerduel met Fortuna Sittard voor bijna dezelfde basisploeg als in de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen Vitesse. Er vond wel één wissel plaats: Erik Falkenburg verving Michiel Kramer.
ADO Den Haag grossierde in de eerste helft in balbezit en legde een sterk eerste kwartier op de mat in het koude Sittard. Het goede begin leidde tot drie kansen. Erik Falkenburg kreeg de grootste kans, maar gleed de bal over uit een voorzet van Crysencio Summerville. Ook Danny Bakker kreeg twee mogelijkheden; eerst werkte hij de bal met zijn borstkas voorlangs, daarna schoot hij een vrije trap nipt over de kruising.

De eerste helft was verder weinig verheffend. Er waren wat geblokte schoten en vrije trappen te noteren aan de kant van ADO Den Haag, maar groot gevaar bleef uit. Ook Fortuna kon weinig potten breken. Alleen Agim Zeka liet zich twee keer gelden in de Haagse zestien.
Er was dus weinig aan de hand in de eerste helft, maar toch ging het al snel mis na de theepauze. Binnen een kwartier werd Fortuna drie keer gevaarlijk en wist de thuisploeg ook twee keer te scoren. De plannen van ADO Den Haag vielen derhalve jammerlijk aan duigen.

Scheidsrechter Siemen Mulder wees eerst naar de stip toen een Fortunees gretig ging liggen na een vermeende overtreding van Elson Hooi. Mark Diemers stuurde Luuk Koopmans vervolgens vanaf elf meter de verkeerde hoek in: 1-0. De tweede Fortunese goal kwam er snel achteraan: Vitalie Damascan kopte raak uit een hoekschop.

Een bittere pil voor ADO Den Haag, dat met Tomas Necid en Robin Polley als invallers wat aan de achterstand wilde doen. Dat lukte echter niet, ondanks een aantal prima kansen. En toen Fortuna een kwartier voor het einde via Zeka de 3-0 maakte, was de wedstrijd gespeeld.

Een ronduit vervelende bekeravond dus voor ADO Den Haag, dat weer snel de knop moet omzetten. Komende zondag (16.45 uur) komt sc Heerenveen namelijk alweer langs in het Cars Jeans Stadion.

Bestel hier je kaartje voor ADO Den Haag - sc Heerenveen.

Fortuna Sittard – ADO Den Haag 3-0 (0-0)

Scoreverloop: 59. Diemers (pen.) 1-0, 61. Damascan 2-0, 76. Zeka 3-0

Scheidsrechter: Siemen Mulder

Opstelling Fortuna Sittard: Jug; Passlack, Ninaj, Harries, Essers; Carbonell (78. Tekie), Diemers, Smeets; Karjalainen, Damascan (73. Sambou), Zeka (86. Donkor).

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Malone, Beugelsdijk, Pinas, Meijers; Immers, Goossens, Bakker; Summerville (83. Cibicki), Falkenburg (63. Necid), Hooi (63. Polley).

Auteur: Koen Jans