Feyenoord 3 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie
  • Zondag 28 januari 2018 14:30u
  • Stadion de Kuip
Kansloos was ADO Den Haag zondag zeker niet bij landskampioen Feyenoord. Toch keerde de formatie van trainer Fons Groenendijk wel puntloos huiswaarts. De Rotterdammers wonnen in De Kuip met 3-1 door goals van Tonny Vilhena, Steven Berghuis en voormalig ADO Den Haag-middenvelder Jens Toornstra. Lex Immers deed namens de uitploeg nog iets terug.
De eerste helft was er een van weinig kansen. Vooral ADO Den Haag lukte het nauwelijks om gevaarlijk voor het doel van Brad Jones te verschijnen. Aan de andere kant was met name Nicolai Jørgensen nog enigszins dichtbij een goal. De Deen vond een keer het zijnet en raakte ook nog de buitenkant van de paal. Vlak voor rust kreeg de uitploeg toch nog een aardige mogelijkheid. Na door koppen van Bjørn Johnsen mocht Sheraldo Becker aanleggen, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. Ruststand 0-0.

In de tweede helft was het aantal kansen talrijker. Die waren met name voor Feyenoord. In de vijftigste minuut had Berghuis de 1-0 op zijn schoen, maar Shaquille Pinas blokte zijn inzet uitstekend. Even later stond diezelfde Berghuis wel aan de basis van de openingstreffer. Zijn voorzet bereikte het hoofd van Vilhena, die tegendraads binnen kopte.

Feyenoord ging nadrukkelijk op zoek naar de 2-0. Na kansen voor Berghuis, Toornstra, Karim El Ahmadi en Jørgensen zat die tweede Rotterdamse goal er na 68 minuten dan wel in. Met een mooi schot van buiten de zestien vond Berghuis de lange hoek. Robert Zwinkels was kansloos.

Drie minuten na de 2-0 bracht ADO Den Haag de spanning terug in de wedstrijd. Een corner van Nasser El Khayati werd weg gekopt door Sven van Beek. De bal belandde in de voeten van Immers, die niet aarzelde en met een droge knal de aansluitingstreffer produceerde.
Na de 2-1 brak er een fase aan dat ADO Den Haag een paar goede mogelijkheden kreeg om zelfs op gelijk hoogte te komen. Becker lukte dat twee keer bijna. Maar eerste mikte hij voorlangs om even later Jones redding te zien brengen op de lijn. Tien minuten voor tijd maakte Feyenoord aan de Haagse illusies op punten een eind dankzij een doelpunt van Toornstra. Dat betekende tevens de 3-1 einduitslag.

Door de nederlaag blijft ADO Den Haag op 27 punten staan. Daarmee staat het nog net in het linker rijtje, op een negende positie. Volgende week gaat ADO Den Haag op bezoek bij Heracles Almelo dat vier punten minder heeft. Op zaterdag 3 februari wordt er om 20.45 uur afgetrapt.

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Angelo Blankespoor