ADO Den Haag 0 - 0 KMSK Deinze
  • Oefenduel
  • Zaterdag 27 juli 2024 14:00u
  • Besloten

Op de afsluitende dag van het trainingskamp in Zeeland heeft het oefenduel tussen ADO Den Haag en KMSK Deinze geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar flink in evenwicht en de kansen waren lange tijd op één hand te tellen, maar was het Waem die in de 73e minuut de score opende met een rake kopbal. Niet veel later kwam Deinze langszij nadat een uittrap van de keeper over Wentges in het doel stuiterde. In de slotfase kreeg ADO Den Haag meerdere kansen op de 2-1, maar die leverden geen doelpunten op.

LR240727AB11497Voor het oefenduel tegen KMSK Deinze koos hoofdtrainer Darije Kalezic grotendeels voor dezelfde namens als afgelopen woensdag toen Zulte Waregem de tegenstander was. Alleen achterin waren er twee wijzigingen: Wentges mocht, in plaats van Coremans, onder de lat beginnen en Esajas nam het stokje over van de niet fitte Granli in het centrum van de verdediging. Bij de ploeg uit België mocht Dhoraso Klas starten. De middenvelder speelde de afgelopen drie seizoenen in Den Haag en trok afgelopen zomer de deur van het Bingoal Stadion achter zich dicht.

LR240727AB11450

De Hagenaars startten fris en vol energie aan het vriendschappelijke treffen met de Belgische tweedeklasser. Na drie minuten leek Waem met een kopbal de score te openen, maar de poging van de centrale verdediger belandde in het zijnet. Hierna brak er een fase aan waarin er niet veel noemenswaardig gebeurde. Beide ploegen waren gewaagd aan elkaar en wisten niet door elkaars verdediging te breken. De eerstvolgende mogelijkheid deed zich pas na een half uur voor toen Vlak vanuit de tweede lijn net naast schoot. Tien minuten voor de rust was het Schalk die doelman Miras voor het eerst testte met een hard schot, waar de Belgische sluitpost zijn handen achter kreeg.

LR240727AB11601

Met dezelfde elf namen begon ADO Den Haag aan de tweede helft, die de Hagenaars sterk startten. Binnen de eerste vijf minuten waren er al twee Haagse kansen te noteren. Eerst was het Ideho die het doel maar net miste nadat hij naar binnentrok en de keeper in de korte hoek proberen te passeren. Een minuutje later probeerde Struick het, maar zijn inzet was niet lastig genoeg voor de Belgische keeper.

LR240727AB11760

Hetzelfde verhaal als voor rust repeteerde zich na de pauze. ADO Den Haag hield de boel achterin goed op slot, al deed de ploeg uit België dat ook. De eerste goal van de wedstrijd viel, niet geheel toevallig, uit een standaardsituatie. Waem, die in de openingsfase al dichtbij een treffer was, kopte een perfect aangesneden hoekschop van Van Mieghem bij de tweede paal binnen. De voorsprong werd twee minuten echter al weggeven door een bijzonder doelpunt. Dutoit, die halverwege de tweede helft de plek onder de lat had overgenomen van Miras, deed een verre uittrap en via een stuit viel de bal binnen achter Wentges. Een paar minuten later kon Van Mieghem zijn ploeg oog in oog met Dutoit weer op voorsprong schieten, maar de doelman redde knap met zijn voet.

LR240727AB11807

In de slotfase gingen beide teams voor de zege en had ADO Den Haag misschien wel een strafschop moeten krijgen toen Ideho in de zestien werd gevloerd. In de ultieme slotfase kreeg invaller Devyn Payne een rode kaart nadat hij een doorgebroken speler verhinderde. Met een man minder hield de Haagse formatie in de resterende minuten stand en dus eindigde het vriendschappelijke duel in 1-1.