ADO Den Haag 0 - 1 SV Zulte Waregem
  • Oefenduel
  • Woensdag 24 juli 2024 17:00u
  • Besloten

ADO Den Haag heeft de eerste (besloten) oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp met 0-1 verloren. De ploeg van hoofdtrainer Darije Kalezic trad op woensdagmiddag aan tegen het Zulte Waregem. De Belgen kwamen al vroeg in de eerste helft op voorsprong, helaas lukte het ADO Den Haag niet om langszij te komen. Aanstaande zaterdag wordt het trainingskamp afgesloten met een besloten oefenwedstrijd tegen Belgische KSMK Deinze.

Zulte Waregem eindigde afgelopen seizoen vijfde in de Eerste Klasse B, nadat zij in seizoen 23-24 degradeerde uit de Jupiler Pro League. ADO Den Haag begon deze oefenwedstrijd in een ietwat gewijzigde opstelling ten opzichte van afgelopen zaterdag tegen Patro Eisden. Zo mocht Coremans onder de lat beginnen en was er eveneens een basisplaats weggelegd voor Granli en Struick.

LR240724AB10678

De ploegen troffen het met het weer. In zeer zonnige omstandigheden werd de wedstrijd dan ook gestart. Waar het in de eerste tien minuten voor beide ploegen aftasten was, wist de Belgische ploeg na elf minuten op voorsprong te komen. Waar Coremans in eerste instantie uit de corner genomen door Gavriel nog redding kon bieden, was Sergeant er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. ADO Den Haag was tot aan de drinkpauze wel gevaarlijk voor het doel, maar wist niet tot echte doelpogingen te komen op een afgekeurd doelpunt van Ideho en een doelpoging van Struick na.

LR240724AB10761

De Haagse ploeg groeide naarmate de eerste helft vorderde steeds meer in de wedstrijd en liet bij vlagen aantrekkelijk en aanvallend voetbal zien. Helaas wisten zij zichzelf niet te belonen waardoor het na ruim een half uur spelen nog altijd 0-1 stond in het voordeel van Zulte Waregem. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf wist Stuick de verkeerde kant van het zijnet te vinden en ook Vlak was met zijn afstandsschot niet succesvol. Zodoende gingen de ploegen door een vroege voorsprong van Zulte Waregem de verkoeling opzoeken.

LR240724AB10800

Met twee nieuwe namen begon de Haagse formatie aan de tweede helft. Het centrale duo werd ingevuld door Payne en Esajas, waardoor Waem naar de backpositie verkaste. Na slechts enkele minuten spelen was ADO Den Haag al dichtbij de gelijkmaker. Een harde schuiver over de grond van Ideho kon nog meer ternauwernood gered worden door doelman Van der Gouw. Aan de andere kant van het veld was Gavriel dichtbij, maar zijn schot draaide te laat in, waardoor hij naast het doel verdween. Zo kwam ADO Den Haag, ondanks het lichte overwicht, goed weg. Met nog dertig minuten op de klok begon het spel zich langzaam te verplaatsen. Hoofdtrainer Darije Kalezic bracht in deze fase eveneens zeven nieuwe namen, waaronder Brandt, Van Houwelingen en Imade. Deze jeugdspelers waren speciaal voor deze wedstrijden naar Zeeland afgereisd. In de slotfase gebeurde aan beide kanten weinig, waardoor de eindstand van deze oefenwedstrijd al na elf minuten spelen was bepaald.