ADO Den Haag 1 - 2 De Graafschap
  • Vrijdag 25 oktober 2024 20:00u
  • Bingoal Stadion

Het is ADO Den Haag niet gelukt om opnieuw de drie punten in eigen huis te houden. Ondanks dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren, was het uiteindelijk De Graafschap die aan het langste eind trok en met een nipte overwinning terugkeerde naar de achterhoek: 1-2.

ADO Den Haag startte in het Bingoal Stadion met twee wijzigingen ten opzichte van afgelopen maandag tegen Jong Ajax. Zo keerde aanvoerder Alex Schalk terug in de basis en mocht Ronny Boakye eveneens starten. Sylla was helaas niet ongeschonden uit de zware wedstrijd van maandag gekomen, waar ADO Den Haag 60 minuten lang met tien man moest spelen, en moest zodoende het treffen met De Graafschap aan zich voorbij laten gaan. Daarentegen was Steven van der Sloot de avond voor de wedstrijd tegen de Superboeren vrijgesproken, waardoor ook hij gewoon op het wedstrijdformulier verscheen.

lr241025ab12222

In de openingsfase van de wedstrijd ging het spel op en neer. Beide ploegen meldde zich zo nu en dan in het strafschopgebied van de tegenstander zoekend naar de openingstreffer. De uitploeg deed dit na ruim tien minuten spelen echter met succes. Uit een vrije trap tikte Hillen de bal gemakkelijk binnen: 0-1. Nog maar net bijgekomen van de tegentreffer kreeg ADO Den Haag er bijna weer één te verwerken toen Hardeman maar net over kopte uit de corner. De eerst volgende mogelijkheid die daarna volgde was voor de thuisploeg; Ideho gaf de bal voor op Van Mieghem, die na een goede individuele actie zijn bal tot corner verwerkt zag worden. Uit de corner volgde geen gevaar, maar slecht enkele seconden later wel. Ideho werd in het strafschopgebied naar de grond getrokken, waardoor scheidsrechter Oostrom de bal op de stip legde. Bonis trad aan van elf meter en schoot feilloos binnen: 1-1.

lr241025ab12143

Zo wist ADO Den Haag tien minuten na het tegendoelpunt de schade weer te herstellen en te behouden. Echter wel door uitstekende reddingen van doelman Nikiema die twee keer achter elkaar moest ingrijpen. Het Bingoal Stadion kreeg daarentegen wel een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld waar de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Beide teams wisten voor rust niet meer te scoren: 1-1.

lr241025ab27316

ADO Den Haag begon de tweede helft met één wijziging. Boakye was in de kleedkamer achtergebleven voor Esajas. De thuisploeg had in het eerste kwartier van de tweede helft de grootste kansen. Zo speelde Ideho knap twee directe tegenstanders uit, maar schoot vervolgens in het zijnet. Schalk was eveneens dichtbij uit een vrije trap op maat van Van Mieghem, was het niet dat doelman Smits deze wist te keren. Aan de andere kant van het veld stond de Haagse goalie ineens oog-in-oog met Van Gilst. De aanvaller omspeelde Nikiema, maar zag vervolgens de paal redding bieden, waardoor de Hagenaars niet opnieuw tegen een achterstand aan hoefden te kijken.

Ondanks dat ADO Den Haag eigenlijk een ietwat sterkere periode kende, zag het De Graafschap opnieuw op voorsprong komen door een rake kopbal van Van de Haar: 2-1. Met nog een kwartier op de klok werd het standaard Haags Kwartiertje ingeluid in de hoop dat dit net dat extra zetje zou geven om weer langszij te komen. Even leek dit werkelijkheid te worden, toen wederom Ideho zijn directe tegenstander te slim af was. Echter stuitte de rappe buitenspeler dit keer op Smits. Met aanvallende wissels werd alles op alles gezet om de gelijkmaker te forceren, maar dat mocht helaas niet baten. ADO Den Haag verloor nipt in eigen huis van De Graafschap: 1-2.