TOP Oss 1 - 5 ADO Den Haag
  • Vrijdag 04 oktober 2024 20:00u
  • Frans Heesen Stadion

ADO Den Haag gaat met een goed gevoel de interlandbreak in. Na een sterke helft waarin ADO Den Haag binnen 25 minuten tijd al drie keer het net wist te vinden, kon Top Oss in de tweede helft nog wat terug doen. Echter was de thuisploeg niet bij machte om het nog echt spannend te maken in het Frans Heesen Stadion. ADO Den Haag won, mede namens een hattrick van Bonis en twee doelpunten van Kilo, gemakkelijk op bezoek bij Top Oss: 1-5.

Het weekend voor de interlandbreak en tevens de laatste speelronde van de eerste periode, mocht ADO Den Haag op bezoek bij Top Oss. De Hagenaars begonnen met één wijziging ten opzichte van het vorige speelweekend. Aanvoerder Alex Schalk keerde terug van zijn blessure en mocht direct in de basis beginnen. Surmeli en Waem keerden eveneens weer terug in de wedstrijdselectie, maar mochten de start van de wedstrijd vanaf de bank aanschouwen. Daarentegen moest De Bruin met een lichte blessure het treffen tegen de Ossenaren aan zich voorbij laten gaan.

lr241004ab17630

Onder leiding van Shona Shukrula was het de uitploeg die vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief nam. Dit werd al vroeg in de wedstrijd beloond, nadat Bonis middels een kopbal oud ADO Den Haag-keeper Havekotte wist te passeren. Zodoende keek ADO Den Haag na nog geen vijf minuten spelen al tegen een voorsprong aan. Een goed begin van de wedstrijd!

De Residentieclub denderde lekker door en bleef zoeken naar een comfortabele 0-2 voorsprong. Zo zag Tomas zijn kopbal op aangeven van Van Mieghem in de handen van Havekotte belandde en wist dezelfde Havekotte een snoeihard gericht schot van Schalk eveneens onschadelijk te maken. Het harde werken werd beloond toen wederom Bonis na een kwartier spelen toesloeg. De Noord-Ierse spits stond helemaal vrij en kon zodoende de verre hoek opzoeken: 0-2. Hier bleef het echter niet bij, want acht minuten later was het opnieuw raak. Een afvallende bal belandde voor de voeten van Kilo, die vervolgens vanaf de rechterkant van het zestienmetergebied kon uithalen: 0-3!

lr241004ab17595

Even leek of ADO Den Haag al in de eerste helft een vierde treffer mocht noteren, maar aanvoerder Schalk zag zijn schot tegen het aluminium verdwijnen, nadat de eerdere inzet van Bonis werd geblokt. Top Oss had zich tegen het rustsignaal nog niet één keer voor het Haagse doel weten te melden. ADO Den Haag domineerde in het Frans Heesen Stadion. Ruststand: 0-3.

Ook in de tweede helft, waar de ploegen ongewijzigd aan begonnen, was het ADO Den Haag dat het spel moest maken, maar daarentegen wist de thuisploeg wel wat meer van hun eigen spelhelft af te komen. Tot noemenswaardige kansen kwamen de Ossenaren tot minuut 56 eigenlijk niet. Echter de eerste mogelijkheid die zich voor deed was dan wel direct raak. Uit een vrije trap kopte Stensrud binnen: 1-3. De thuisploeg tankte zelfvertrouwen en werd steeds brutaler aan de bal, waardoor het spelbeeld zich aan het verschuiven was.

241004ab17518

De geel-groenen herpakte zich en hadden in een korte periode de wedstrijd in het slot kunnen schieten. Zeker toen Schalk vanaf elf meter mocht aantreden, nadat Ideho in het zestienmetergebied naar de grond werd gehaald. Helaas voor de uitploeg koos doelman Havekotte voor de goede hoek en wist zo de penalty te keren. Met nog zo’n twintig minuten op de klok had ADO Den Haag weer het heft in eigen handen genomen en bleef een vierde treffer ook niet uit. Op aangeven van Van Mieghem was het voor Bonis binnentikken. De spits mocht zodoende een hattrick achter zijn naam schrijven. De resterende minuten probeerde zowel Top Oss als ADO Den Haag nog iets te forceren, maar wisten beide ploegen eigenlijk al dat de wedstrijd gespeeld was.

In de extra tijd nog even commotie na de rode kaart van Loukili. Uit de vrije trap en de rebound kwam de bal uiteindelijk nog voor de voeten van Kilo. Van afstand zorgde hij met een knap schot voor de 1-5 eindstand.

lr241004ab19308

Top Oss – ADO Den Haag (1-4) 0-3

Scoreverloop: 4. Bonis 0-1, 15. Bonis 0-2, 23. Kilo 0-3, 56. Stensrud 1-3, 73. Bonis 1-4, 90+2. Kilo 1-5

Scheidsrechter: Shukrula

Opstelling Top Oss: Havekotte; Troupée, Van Bost (33. Mac-Intosch), Lambrix, Kuijpers (33. Miquel); Alleemeersch, Esajas (67. Zimmerman), Hinoke (67. Wildeboer); Korte, Stensrud (67. Remans), Loukili

Opstelling ADO Den Haag: Nikiema; Van der Sloot, Hokke (60. Waem), Tomas, Sylla; Vlak (84. Vigen), Kilo, Schalk ©; Van Mieghem (84. Maasland), Bonis, Ideho (75. Mohammad)

Auteur: Jill Verreijdt