ADO Den Haag 0 - 5 Excelsior Rotterdam
  • Vrijdag 30 augustus 2024 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft de eerste verliespartij van het seizoen geleden. Ondanks dat de Hagenaars tot tweemaal toe goed uit de startblokken schoten en meerdere kansen wisten te creëren, waren het de Kralingers die dodelijk effectief waren. Het thuisduel tegen Excelsior Rotterdam eindigde in 0-5 nederlaag.

ADO Den Haag startte met dezelfde elf namen als vorige speelronde tegen FC Volendam. En net als vorige week startte de thuisploeg ook vandaag weer fel aan de wedstrijd. Het eerste wapenfeit kwam dan ook op naam van de geel-groene. Schalk zette met een bekeken pass, Van Mieghem voor het doel van Raatsie. Het schot van de buitenspeler ging maar net voorlangs. De eerst volgende mogelijkheid van de wedstrijd was voor de bezoekers, maar door een uitstekende redding van Coremans lukte het ook hen niet om de score te openen.

lr240830ab14160

ADO Den Haag zocht in de openingsfase van de wedstrijd veelvuldig de hardwerkende Bonis op, waardoor de Haagse ploeg de druk op wist te voeren. Qua spelbeeld ging het redelijk gelijk op, maar was het uiteindelijk de ploeg uit Kralingen die het eerste toesloeg. Zagré zette met een steekpass Naujoks vrij voor het doel, de buitenspeler verzuimde niet en schoot de bal door het midden binnen. In de fase die volgde gebeurde er eigenlijk vrij weinig. Beide ploegen zochten naar de mogelijkheden, maar konden niet tot noemenswaardige kansen komen. Met nog zo’n tien minuten tot aan het rustsignaal was ADO Den Haag er alles aan gelegen om voor rust nog die gelijkmaker te maken. Verder dan een afstandsschot van Bonis kwam ADO Den Haag niet, waardoor de ploeg wist wat het hen te doen stond in de tweede helft.

lr240830ab14508

Met één wijziging begon de thuisploeg aan het tweede bedrijf. Waem kon helaas niet verder en was om die reden in de kleedkamer achtergebleven, Granli verving hem in het centrum. ADO schoot uit de startblokken opzoek naar de gelijkmaker. Binnen vijf minuten tijd mochten de Hagenaars al drie kansen achter hun naam schrijven. Van Mieghem was als eerste dichtbij, maar zag zijn schot over gaan. Vlak kon helaas net niet zijn voet tegen de voorzet van Schalk aanzetten en Bonis zag zijn inzet geblokt worden door doelman Raatsie.

lr240830ab14221

ADO Den Haag oogde gretig en gooide enorm veel werklust in de strijd om in ieder geval op gelijke hoogte te komen. Sylla was nog het meest dichtbij de 1-1, nadat hij de bal meekreeg via Bonis middels een hakje, maar hij zijn schot via de lat uiteen zag spatte. En uitgerekend in deze goede fase van de thuisploeg wisten de Kralingers te profiteren van een inschattingsfout in de opbouw en zodoende de score te verdubbelen: 0-2. Even leek ADO Den Haag de controle kwijt, want ook de derde treffer van Excelsior bleef niet uit. Ditmaal was Hatenboer, op aangeven van Naujoks, trefzeker in de linkeronderhoek. ADO Den Haag leek even wat terug te doen, nadat de Noord-Ierse spits wederom zo dichtbij was, maar ook ditmaal zijn schot rakelings naast het doel zag verdwijnen.

lr240830ab14531

De genade klap werd in de laatste tien minuten van de wedstrijd uitgedeeld, toen oud ADO Den Haag-speler Mike van Duinen de 0-4 binnenschoot en zelfs de 0-5 op naam van Armantrading kwam te staan.

ADO Den Haag – Excelsior Rotterdam 0-5 (0-1)

Scoreverloop: 22. Naujoks 0-1, 58. Omorowa 0-2, 63. Hatenboer 0-3, 82. Van Duinen 0-4, 88. Armantrading 0-5

Scheidsrechter: Stan Teuben

Opstelling ADO Den Haag: Coremans; Van der Sloot , Esajas (84. Hokke), Waem (46. Granli), Sylla (75. Boakye); Vlak, Kilo, Schalk © (68. Lourens); Van Mieghem (84. Struick), Bonis, Ideho

Opstelling Excelsior Rotterdam: Raatsie; Bronkhorst (71. Almeida Reis), Widell ©, Warmerdam, Zagre; Hatenboer, Fini (63, Van Duinen), Hartje (71. Eigenraam); Naujoks, Omorowa, Donkor (80. Middendorp)

Auteur: Jill Verreijdt