FC Dordrecht 1 - 1 ADO Den Haag
  • Zaterdag 17 augustus 2024 16:30u
  • M-Scores Stadion

ADO Den Haag heeft opnieuw gelijk gespeeld. Op bezoek bij FC Dordrecht kwamen de Hagenaars in de eerste helft knap op voorsprong, nadat zij meerdere grote kansen wisten te creëren, maar moesten wederom in de tweede helft een tegentreffer incasseren. De wedstrijd eindigde in 1-1 in het M-Scores Stadion.

ADO Den Haag kon in het treffen met FC Dordrecht niet beschikken over de geschorste Van der Sloot, waardoor Juho Kilo zijn basisdebuut mocht maken namens de Hagenaars. De deze week aangetrokken Noord-Ierse spits Lee Bonis moest deze wedstrijd eveneens aan zich voorbij laten gaan. Hij zat nog een schorsing uit van één wedstrijd. Lasse Vigen was nog altijd niet fit genoeg om aan te kunnen sluiten. Daarentegen maakte doelman Hugo Wentges wel weer deel uit van de wedstrijdselectie en zat zodoende op de bank.

lr240817ab10216

FC Dordrecht wist de eerste speelronde van het nieuwe seizoen winnend af te sluiten op bezoek bij FC Emmen. De Schapenkoppen oogde fit en klaar voor het duel met ADO Den Haag. Dit lieten ze ook zeker zien in de beginfase van de wedstrijd, was het niet dat de uitploeg ook een paar keer voor het doel van Bossin verscheen. Nadat Struick FC Dordrecht op het verkeerde been zette door een schijnbeweging was het Ideho die de bal op Van Mieghem speelde. Nadat de buitenspeler zijn schot geblokt zag worden, was de rebound voor Ideho voor het inschieten, maar liet Bossin zich van dichtbij niet passeren. ADO Den Haag maakte het zichzelf daarna een paar momenten moeilijk. Een terugspeelbal van Waem belandde maar net over het eigen doel en ook Coremans kon zijn een verkeerde inschatting nog maar net herstellen.

lr240817ab19610

Ondanks dat de thuisploeg het lichte overwicht bleef houden, wisten de geel-groenen er ook bij vlagen goed uit te komen en creëerden daardoor meerdere mogelijkheden. Aanvoerder Schalk, was na bijna dertig minuten spelen, het meest dichtbij maar zag zijn schuiver naast het doel verdwijnen en ook het schot van De Bruin wisten de Schapenkoppen op de lijn nog te keren.

Nadat Vlak in het duel als winnaar uit de bus kwam kon de bal breed worden gelegd op de opkomende Kilo, die met een scherpe voorzet Vlak net niet wist te bereiken. Ideho hield de bal nog binnen, maar ook dat mocht helaas niet maar baten. Het harde werken werd beloond, want bij de eerst volgende mogelijkheid was het wel raak voor de Hagenaars. Nadat Schalk de bal terug veroverde kon hij Vlak bedienen die een fantastisch, hard afstandsschot in huis had. Bossin kon op deze pegel nog redding bieden, maar moest zich op de rebound van Van Mieghem gewonnen geven: 0-1!  ADO Den Haag pakte door, zo zag Ideho zijn schot voorlangs gaan en ook de vrije trap van Van Mieghem had een beter lot verdiend. Zodoende bleef het bij één doelpunt in de eerste helft, waarbij vooral de uitploeg er meer had kunnen maken.

lr240817ab19565

Vast beraden om het beter te doen de tweede helft, schoot FC Dordrecht uit de startblokken door tot tweemaal toe het Haagse doel onder vuur te nemen, echter wist doelman Coremans de gelijkmaker te voorkomen. De thuisploeg bleef het initiatief nemen en dat resulteerde uiteindelijk alsnog in een doelpunt voor de thuisploeg. Na een pass door het centrum van Shein was het invaller Codutti die toe sloeg namens de Schapenkoppen: 1-1.

lr240817ab10109

In de tijd die volgde wisten eigenlijk beide ploegen nauwelijks meer tot noemenswaardige kansen te komen, waardoor de wedstrijd een beetje stil viel, maar wel gelijkwaardig op ging. In de slotfase van de wedstrijd probeerde zowel ADO Den Haag als FC Dordrecht de wedstrijd nog naar zich toe te trekken, wat aan beide kanten nog tot de winnende had kunnen zorgen. In de absolute slotseconde was het Lourens die na een pass van Ideho nog de winnende op zijn voet had. Zijn schot was echter niet tussen de palen waardoor ook de eerste uitwedstrijd van het seizoen in een 1-1 gelijkspel eindigde.

FC Dordrecht ADO Den Haag  1-1 (0-1)

Scoreverloop: 36. Van Mieghem 0-1, 67. Codutti 1-1

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Opstelling FC Dodrecht: Liam Bossin ©, Seydoux, Valk (46. Codutti), M’Bemba, Van der Avert; Van Vianen, Van der Sluijs, Shein; Osundina (72. Zandbergen), Haen, Pynadath (46. Hinoke)

Opstelling ADO Den Haag: Coremans; Kilo, Esajas, Waem, Sylla (60. Boakye); Vlak, De Bruin (46. Surmeli (67. Granli)), Schalk ©; Van Mieghem, Struick (80. Lourens), Ideho

Auteur: Jill Verreijdt