ADO Den Haag 1 - 2 Jong AZ
  • Oefenduel
  • Vrijdag 02 augustus 2024 17:00u
  • Besloten

ADO Den Haag heeft de laatste wedstrijd van de oefencampagne met een nipte verliespartij afgesloten. De ploegen waren in het Bingoal Stadion lange tijd gelijkwaardig aan elkaar en kwamen maar nauwelijks tot grote kansen, totdat Jong AZ vlak voor rust de score opende. ADO Den Haag had na rust maar enkele minuten nodig om de stand weer gelijk te trekken. Uiteindelijk waren de bezoekers die aan het langste eind trokken door in de laatste minuten van de wedstrijd de 1-2 tegen de touwen te schieten.

LR240802AB12695

Een week voor de start van de competitie kon ADO Den Haag in het eigen Bingoal Stadion nog één keer oefenen. Ditmaal was dat tegen competitiegenoot Jong AZ. De talentenploeg uit Alkmaar dwong dan ook de eerste kans van de wedstrijd af. Een opgezette aanval belande uiteindelijk voor de voeten van Smits. De nummer tien van Jong AZ schoot echter hoog over, waardoor Coremans nog niet in actie hoefde te komen. Tot aan de drinkpauze was het voor beide ploegen aftasten. ADO Den Haag kwam er bij vlagen goed overheen, maar was slordig in de eindpass waardoor echt noemenswaardige kansen uitbleven.

LR240802AB12727

Na de drinkpauze was Ideho dichtbij de 1-0, maar hij was helaas niet in staat om zijn voet goed achter de bal zetten, waardoor zijn schot wat kracht miste. Ook de inzet van Schalk van afstand was niet scherp genoeg. Lang zag het ernaar uit dat de rust met een ongewijzigde stand werd opgezocht, totdat een ruime vijf minuten voor tijd Smits, Coremans wist te verassen met een pegel van een schot.

LR240802AB12791

Met één wijziging begon ADO Den Haag aan de tweede helft. Milan Hokke, gisteren gepresenteerd, mocht zijn officieuze debuut maken. Hij verving Surmeli als centrale verdediger. De ploegen stonden nog geen vier minuten op het veld toen ADO Den Haag de gelijkmaker op het scorebord zette. Een goede voorzet van Van Mieghem werd bij de eerste paal binnengelopen door Ideho: 1-1. Ook in de tweede helft zag Schalk zijn kans schoon om van afstand het nog eens te proberen, helaas was het resultaat hetzelfde, waardoor ADO Den Haag het laatste half uur nog hard aan de bak moest om opzoek te gaan naar de 2-1.

LR240802AB21338

Struick was in de slotfase van de wedstrijd dichtbij, nadat hij een goede voorzet van Van der Sloot op een presenteerblaadje voorgeschoteld kreeg. Helaas kwam de spits net wat lengte te kort om zijn hoofd goed tegen de bal te kunnen zetten. Ondanks de mogelijkheden lukte het ADO Den Haag niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken en moest het zelfs nog in de laatste minuten een tegendoelpunt incasseren. Invaller Van Aken bekroonde zich namens Jong AZ als matchwinner.