ADO Den Haag 1 - 2 Patro Eisden
  • Oefenduel
  • Zaterdag 20 juli 2024 11:30u
  • Besloten

ADO Den Haag heeft nipt met 1-2 verloren in een besloten oefenduel tegen Patro Eisden uit het Belgische Maasmechelen. Uit een vrije trap kwam de Belgische ploeg na een half uur op voorsprong, maar poetste Finn de Bruin met een miraculeuze goal de achterstand kort na rust weg. Niet veel later sloegen de bezoekers wederom toe uit een standaardsituatie en lukte het ADO Den Haag niet om nog eens terug te komen. De focus gaat nu op het trainingskamp dat maandag van start gaat in Zeeland.

De Hagenaars konden op zaterdagochtend niet beschikken over Kürsad Sürmeli en Lasse Vigen die beide vanwege een blessure niet inzetbaar waren. Alex Schalk nam zodoende de aanvoerdersband in afwezigheid van Sürmeli.

2024 07 20 ado den haag patro eisden 1

Patro Eisden begon voortvarend aan het oefentreffen op een warm en zonnig Sportpark Prinses Irene. De eerste kansen waren dan ook voor de bezoekers uit België. Toch hield ADO Den Haag mede door goed optredend werk van Hugo Wentges lange tijd het doel schoon. Halverwege de eerste helft kwam de ploeg van trainer Darije Kalezic beter in de wedstrijd, maar toch viel de eerste goal aan de andere kant. Uit een rebound bij een vrije trap van de bezoekers schoot Wilmots van dichtbij de 0-1 tegen de touwen. Voor de rust kregen beide ploegen nog een grote kans, maar de score bleef hetzelfde.

2024 07 20 ado den haag patro eisden 6

Na de pauze kwam ADO Den Haag met dezelfde namen uit de kleedkamer en pakte de thuisploeg meteen het initiatief. Het offensief van de Hagenaars leidde al snel tot de gelijkmaker door een miraculeus doelpunt. Een schot van Finn de Bruin uit de tweede lijn werd getoucheerd en viel via de lat en vervolgens de rug van de keeper binnen. De geel-groenen konden helaas niet doordrukken en het duurde niet lang tot de 1-2 viel. Wederom was het Patro Eisden dat uit een standaardsituatie wist te scoren. Dit keer was het Dijkhuizen die raak kopte.

2024 07 20 ado den haag patro eisden 7

In de slotfase kon ADO Den Haag niet echt meer een vuist maken en bleef het spelbeeld ondanks een aantal wissels hetzelfde: de bezoekers hadden een licht overwicht en ADO Den Haag loerde op snelle counters. De nipte 1-2 eindstand was daarom een aardige afspiegeling van de wedstrijd.