Laakkwartier 0 - 9 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Zaterdag 06 juli 2024 14:00u
  • Terrein Laakkwartier

ADO Den Haag heeft de traditionele oefenwedstrijd tegen H.V.V. Laakkwartier met 0-9 weten te winnen. In de eerste helft vielen er zes doelpunten, waarna de bezoekers er na rust nog drie bij wisten te maken.

In de eerste startopstelling van het seizoen keerde Wentges weer terug onder de lat. De Haagse doelman maakte zijn eerste minuten sinds september vorig jaar toen hij zwaar geblesseerd raakte. De basis stond voornamelijk uit bekende namen, maar kregen jeugdspelers Özen en Does ook de kans om zich in de kijker te spelen.

LR240706AB14758

ADO Den Haag ging vliegend van start en leek het na de eerste tien minuten op weg naar een monsterzege. Elke aanval leverde een doelpunt op en dus stond het al 0-4 in het voordeel van de bezoekers na negen minuten spelen. Vooral het doelpunt van De Bruin was een hele fraaie: de middenvelder schoot de bal van afstand in de touwen.

LR240706AB14776

Na het goede begin ging de storm van de geel-groenen een beetje liggen. Na iets minder dan een half uur spelen viel pas de vijfde treffer. Van Mieghem profiteerde van een rebound nadat Ideho met een kopbal op doelman Arslan stuitte in eerste instantie. Nog voor rust maakte Esajas met een hard schot de zesde.

LR240706AB14843

In de tweede helft werden alle veldspelers vervangen en mocht alleen Hugo Wentges blijven staan. Hoofdtrainer Darije Kalezic liet veel jeugdspelers minuten maken. Alleen Wentges, Granli, Sürmeli, Vlak en Houwaart hadden vorig jaar minuten in de hoofdmacht gemaakt. De verjongde aanval deed na zes minuten spelen al van zich spreken. Na een goede voorzet van Turks jeugdinternational en debutant Özcan wist Dijkhuizen de zevende Haagse treffer te maken. Houwaart pikte twintig minuten later ook nog een doelpuntje mee. Het slotakkoord was voor Özder Özcan die lang op zoek was naar een doelpunt en die vijf minuten voor het einde ook kreeg. Daarmee zegevierde ADO Den Haag met 0-9 en wacht komende woensdag de volgende oefenwedstrijd in de voorbereiding. Op het terrein van VV Naaldwijk is het Westlands Elftal de tegenstander.

LR240706AB29585

H.V.V. Laakkwartier – ADO Den Haag 0-9 (0-6)

Scoreverloop: 6. Van der Sande 0-1, 7. Schalk 0-2, 8. Ideho 0-3, 9. De Bruin 0-4, 28. Van Mieghem 0-5, 38. Esajas 0-6, 51. Dijkhuizen 0-7, 70. Houwaart 0-8. 84. Özcan 0-9

Scheidsrechter: Rob Wassink

Opstelling H.V.V. Laakkwartier: Arslan; Plugge, Martijn, Ibrahim, Ampiaw; Afriyie, Akkabi, Baaziz; Offerman, Willems, Muusers

Opstelling ADO Den Haag 1e helft: Wentges; Does, Esajas, Waem, Özen; Vigen, De Bruin, Van der Sande; Van Mieghem, Schalk ©, Ideho

Opstelling ADO Den Haag 2e helft: Wentges (60. Van de Riet); Payne, Granli, Heesen, Boakye; Sürmeli ©, Vlak, Karijowidjojo; Dijkhuizen (67. Maasland), Houwaart, Özcan

Auteur: Rokus Driesen