Terug naar resultaten
ADO Den Haag 4 - 0 FC Volendam
  • Oefenduel
  • Donderdag 21 maart 2024 14:00u
  • Bingoal Stadion

In een besloten oefenduel heeft ADO Den Haag op donderdagmiddag in het eigen Bingoal Stadion knap met 4-0 gewonnen van Eredivisionist FC Volendam. ADO Den Haag kwam al vroeg in de eerste helft op een 1-0 en wist opnieuw snel in de tweede helft uit te lopen naar een comfortabele 3-0 voorsprong. De jarige Sellouki noteerde vlak voor het laatste fluitsignaal de eindstand op het scorebord: 4-0. De overige Haagse doelpunten kwamen op naam van Schalk (2x) en Houwaart.

Een speciaal weerzien voor zowel Vlak, Veerman als Van Mieghem. De twee laatstgenoemden verruilde afgelopen zomer Volendam voor de Residentieclub. ADO Den Haag trad aan met een redelijk gelijk elftal in vergelijking met de laatste weken, echter was er tijdens deze oefenwedstrijd een basisplaats weggelegd voor Koudossou, Vigen en Absalem.

ADO Den Haag begon de wedstrijd zeer dominant. Al in de eerste minuten van de wedstrijd mocht Schalk de eerste noemenswaardige kans achter zijn naam noteren. De aanvaller zag zijn schot echter net naast het doel verdwijnen. Gelukkig voor hem, en ADO Den Haag, liet de volgende kans niet lang op zich wachten. En ditmaal was het wel raak. Op aangeven van Koudossou schoot Schalk diagonaal binnen: 1-0!

*Alex Schalk* of ADO Den Haag

De thuisploeg was veelvuldig in de aanval. Zo kregen onder andere Van Mieghem en Schalk nog mogelijkheden om in de openingsfase van de wedstrijd de score te verdubbelen.

Pas na een klein half uur spelen kon FC Volendam gevaarlijk worden. Buur probeerde Karim te bereiken, maar de Haagse defensie wist dat te voorkomen. Ook de opvolgende mogelijkheid werd onschadelijk gemaakt. Opnieuw was Karim dichtbij, maar dit keer stond een Haags been de gelijkmaker in de weg. Slechts tien minuten later was het dezelfde Karim die Volendam weer op gelijke hoogte kon zetten. Na een snelle tegenaanval was het echter Marsman die hier een stokje voor kon steken. ADO Den Haag had daarentegen ook nog één mogelijkheid middels Veerman. Van Mieghem stelde de spits in staat om zijn oude ploeg pijn te doen, maar zag zijn schot enkele meters naast het doel verdwijnen.

*Jari Vlak* of ADO Den Haag

In de rust voerden Kalezic twee wijzigingen door. Coremans en Houwaart waren in de ploeg gekomen, waardoor Veerman en Marsman in de kleedkamer achter mochten blijven. Opnieuw had ADO Den Haag maar weinig tijd nodig om de bal in het net te krijgen. Schalk wist met een bekeken schot doelman Lauwers te passeren. En nog geen minuut later waren de Hagenaars wederom trefzeker. Ditmaal was het de zojuist in het veld gekomen Houwaart die de 3-0 op het scorebord zette. Zijn eerste, officieuze goal in de hoofdmacht. In de tussentijd mocht Van Mieghem twee assists achter zijn naam schrijven.

Met een comfortabele 3-0 voorsprong mochten nog acht nieuwe namen het veld betreden. Van alle toegepaste wissels waren alleen Waem en Absalem vanuit de oorspronkelijke basis elf nog over, waardoor Kalezic alle veldspelers speeltijd gunde. De thuisploeg had nog verder uit kunnen lopen, nadat Komljenovic tot twee keer toe de 4-0 op zijn voeten had en ook Van Wolfgang zijn boogbolletje zonder succes over het doel zag verdwijnen. Uiteindelijk was het de jarige Sellouki die met een gericht schot de linkerhoek trof en de einstand op 4-0 zette. Zodoende boekte ADO Den Haag een zeer overtuigende oefenzege op FC Volendam.

*Henk Veerman* of ADO Den Haag

Karakteristieken
ADO Den Haag – FC Volendam 4-0 (1-0)

Scoreverloop: 11. Schalk 1-0, 54. Schalk 2-0, 55. Houwaart 3-0, 89. Sellouki 4-0

Scheidsrechter: Dogterom

Opstelling ADO Den Haag:
Marsman (46. Coremans); Absalem (87. Absalem), Waem, Surmeli © (61. Asante), Derijck (61. Derijck), Koudossou (61. Esajas); Vlak (61. De Bruin), Schalk (61. Komljenovic), Vigen (61. Sellouki); Veerman (46. Houwaart, 75. Hamdaoui) en Van Mieghem (61. Van Wolfgang)

Auteur: Jill Verreijdt
Fotografie: Angelo Blankespoor

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner