NEC 3 - 0 ADO Den Haag
  • KNVB Beker
  • Dinsdag 06 februari 2024 20:00u
  • Goffertstadion

Op bezoek in Nijmegen is een einde gekomen aan het bekeravontuur voor ADO Den Haag. Eredivisionist NEC was een maatje te groot in de kwartfinales van de TOTO KNVB beker en boekte een effectieve 3-0 overwinning.

Vanaf de start van de wedstrijd was er direct een basisplek weggelegd voor Jari Vlak, het betekende zijn debuut in het geel-groen. Verder startte hoofdtrainer Darije Kalezic met Koudossou op de rechterflank waardoor Ideho buiten de basiself werd gelaten. In een uitverkocht Goffert Stadion werd het voor ADO Den Haag vanaf de start duidelijk met wat voor ploeg ze deze wedstrijd te maken zouden krijgen. Binnen twee minuten moesten het al een vroege tegentreffer incasseren, nadat Ogawa uit een corner van Chery binnenkopte. In de minuten die volgde moest Marsman tot twee keer toe ingrijpend optreden, eerst via een afstandsschot van Van Rooij en later via een kopbal van Proper.

lr240206ab18174

Hoewel de thuisploeg zeer snel op voorsprong kwam en aansluitend enkele kansen creëerden, volgde er een wat rustigere fase. NEC had licht het overwicht, maar ADO Den Haag hield het achterin goed dicht en meldde zich steeds wat vaker voor het vijandelijke doel. Veerman en Van Mieghem zagen hun mogelijkheden geblokt en gepakt worden. Ook het afstandsschot van Ché, na een afvallende bal uit een vrije trap, kon gered worden door doelman Roelfs. De bezoekers krijgen tegen het einde van de eerste helft steeds meer grip op de wedstrijd en bleven zoeken naar de mogelijkheden voor de gelijkmaker. Helaas lukte dit niet in de eerste 45 minuten van de wedstrijd, waardoor ADO Den Haag met een 0-1 ruststand de kleedkamer opzocht.

lr240206ab30751

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers. Echter was het ditmaal ADO Den Haag die in de eerste minuten een enorme kans kreeg. Koudossou zag Van Mieghem vrij staan in het Nijmeegse doelgebied, maar ook verdediger Sandler had dit door, waardoor hij de voorzet op maat van Koudossou nog maar net op tijd kon onderscheppen. Aan de andere kant van het veld was Ogawa die de bal vanaf rand zestienmetergebied over schoot. Vervolgens wist Asante het veld over te steken en ook nog eens het doel van Roelfs onder vuur te nemen. De doelman redde naar behoren en voorkwam zodoende de 1-1. En zo golfde het spel over en weer in een zeer vermakelijk duel in het Goffert Stadion.

lr240206ab17464

Dezelfde Asante die nog enkele minuten eerder de gelijkmaker op zijn slof had, wist ook een tegentreffer te voorkomen door de bal van de lijn te halen. Toch was het NEC dat uiteindelijk opnieuw toesloeg. Proper schoot de 2-0 beheerst en hard in de verre hoek. NEC kende geen genade en deelde slechts zes minuten later al de volgende klap uit; oud ADO Den Haag-speler Chery passeerde Marsman in dezelfde hoek: 3-0. ADO Den Haag kreeg het moeilijker en zakte steeds meer terug op eigen helft. Marsman kon in de slotfase van de wedstrijd de 4-0 voorkomen. Een mooi bekeravontuur voor ADO Den Haag eindigde zo helaas in Nijmegen, waar Eredivisionist NEC uiteindelijk een maatje te groot was.

lr240206ab18280

Alle pijlen kunnen dus op de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie waarin aanstaande zondag, 11 februari, de wedstrijd in eigen huis tegen FC Den Bosch op het programma staat. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt in het Bingoal Stadion.

NEC Nijmegen – ADO Den Haag 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 2. Ogawa 1-0, 61. Proper 2-0, 67. Chery 3-0

Scheidsrechter: Van Boekel

Opstelling NEC Nijmegen: Roefs; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk, Proper, Hoedemakers, Hansen, Chery, Sano, Ogawa.

Opstelling ADO Den Haag: Marsman; Koudossou (61. Ideho), Ché (75. Vigen), Asante, Waem, Van Hintum (77. Absalem); Surmeli ©, Van der Sande, Vlak; Van Mieghem (61. Schalk), Veerman (75. Van Wolfgang)

Auteur: Jill Verreijdt