Excelsior Maassluis 1 - 2 ADO Den Haag
  • KNVB Beker
  • Dinsdag 16 januari 2024 18:45u
  • Het Kasteel

ADO Den Haag heeft ten koste van Excelsior Maassluis de volgende ronde in het TOTO KNVB bekertoernooi bereikt. Dankzij treffers van Van de Sande en Veerman werd een achterstand diep in de tweede helft in een voorsprong omgezet en bekert het dus verder richting de kwartfinales.

lr240116ab10750

ADO Den Haag begon de wedstrijd met zeven wijzigingen ten opzichte van het spektakelstuk tegen De Graafschap afgelopen vrijdag. Keeper Nick Marsman maakte zijn debuut voor ADO Den Haag onder de lat en sinds enige tijd zagen we ook Sellouki, Siereveld, Komljenovic en Absalem weer binnen de lijnen.

Het was echter Kevin Dercks die Excelsior Maassluis uit een verre uitworp al na 39 seconden op voorsprong bracht. Met zijn hoofd wist hij de uiterste hoek te vinden en zo de 1-0 op het scorebord te zetten. Zo stond ADO Den Haag vroeg op een achterstand en was het duidelijk wat het elftal van Darije Kalezic wederom te doen stond.

lr240116ab10246

Ondanks dat ADO Den Haag het heft volledig in handen nam kwam de Haagse ploeg maar moeilijk tot kansen. Het was slordig en Excelsior Maassluis zakte ver terug om een tegentreffer te voorkomen. Behalve het vele balbezit kwam ADO Den Haag in de eerste helft tot maar liefst elf corners maar de schoten van afstand die volgden waren telkens niet tussen de palen.

Aan het eind van de eerste helft volgde nog het grootste gevaar nadat keeper van der Kleij in de fout ging en Komljenovic zijn uittrap kon blokken. De bal rolde voor het open doel langs waar Van Mieghem de bal voor het inschieten leek te hebben. Een verdedigende actie en een lichte duw voorkwam de gelijkmaker.

In de tweede helft drie wissels aan Haagse zijde. Henk Veerman, Joel Ideho en Silvinho Esajas waren al voor de rust begonnen aan de warming up en konden direct in de tweede helft hun opwachting maken. Al binnen de minuut was het Ideho die direct voor gevaar zorgde binnen de zestien van de tegenstander. Een blok voorkwam de gelijkmaker.

lr240116ab10795

ADO Den Haag was duidelijk anders uit de kleedkamer gekomen en kwam al snel tot diverse kansen via onder meer Van Mieghem. Tot doelpunten kwam het echter nog niet. Excelsior Maassluis kwam op zijn beurt echter niet meer over de middenlijn en het was echt wachten op de gelijkmaker.

Het duurde tot de 83ste voordat ADO Den Haag de 1-1 op het scorebord wist te zetten. Een goed aangesneden voorzet van Ideho werd door Van de Sande met hoofd tot doelpunt gepromoveerd. De opluchting was groot aan Haagse zijde helemaal toen Henk Veerman nog geen vijf minuten later ook de terechte 1-2 op het scorebord liet noteren.

lr240116ab38719

Met deze overwinning stelt ADO Den Haag een plek bij de laatste acht in het bekertoernooi veilig en kan het deze week afwachten wie in de kwartfinales de mogelijke tegenstanders zijn.

Karakteristieken: Excelsior Maassluis – ADO Den Haag

Scoreverloop: 1-0 (1. Dercks), 1-1 (83. Van de Sande), 1-2 (90. Veerman)

Scheidsrechter: Martijn Vos

Opstelling Excelsior Maassluis: Van der Kleij, Ringeling, Urbanus, Schippers, Beemt, Wennekers, Maatsen, Da Fonseca, Dercks, Overman, Heuvelman

Opstelling ADO Den Haag: Marsman, Waem, Surmeli, van Mieghem, van de Sande, Sellouki, Koudossou (67. Vigen), Absalem (73. Houwaert), Komljenovic (45. Veerman), Che (45. Esajas), Siereveld (45. Ideho)

Auteur: Robin Burgman