ADO Den Haag 2 - 0 Sparta Rotterdam
  • KNVB Beker
  • Woensdag 20 december 2023 18:45u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft het bekertreffen met Sparta Rotterdam winnend afgesloten en bekert verder. In het eigen Bingoal Stadion was het ADO Den Haag dat de wedstrijd controleerde. Dankzij een vroege goal van Van Mieghem en een late goal van Ideho stond er na 90 minuten een 2-0 stand op het scorebord.

ADO Den Haag begon vanwege een aantal afwezigen met een iets wat gewijzigde opstelling ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen NAC Breda. Absalem en Komljenovic kregen een plek in de basis en Finn de Bruin maakte zijn basisdebuut.

ADO Den Haag begon sterk aan de wedstrijd en zocht brutaal de aanval tegen eredivisionist Sparta. Het leidde ertoe dat ook de 1-0 al razendsnel op het scorebord stond. In de vijfde minuut werd het doel van Olij meermalen onder vuur genomen. Nadat het eerste schot nog gekeerd kon worden was het uiteindelijk Van Mieghem die vanuit een moeilijke hoek het net wist te vinden.

lr231220ab37145

Ondanks de vroege voorsprong was het ADO Den Haag dat allerminst gas terug nam. Nog voor het kwartier was het Surmeli die het doel van Olij onder vuur nam. Zijn schot was hard maar binnen het bereik van de doelman van de Spartanen.

Het was ADO Den Haag dat de wedstrijd volledig domineerde en gemakkelijk tot combinaties kwam. Nog voor het half uur leek het zelfs op 2-0 te komen. Een mooie aanval kwam uit op de rechterflank bij Van Der Sande, zijn voorzet was puntgaaf op van Mieghem maar eindigden helaas op de binnenkant van de paal.

lr231220ab14663

De tweede helft drie frisse spelers binnen de lijnen aan Haagse kant. Esajas, Ideho en Koudossou moesten ervoor zorgen dat het niveau en overwicht ook in de tweede helft in het voordeel van ADO Den Haag zouden uitslaan. Sparta kwam duidelijk feller uit de kleedkamers maar tegelijkertijd was het ADO Den Haag dat ook in de beginfase van de tweede helft niet onder deed. Kansen waren er in deze beginfase van de tweede helft aan beide kanten maar tot doelpunten leidde het niet.

Na een kwartier in tweede helft was er nog een speler die zijn debuut mocht maken in het Bingoal Stadion. Jort van der Sande mocht het veld verlaten en Maikey Houwaart zocht binnen de lijnen de spitspositie op.

lr231220ab14884

Het duurde tot minuut zeventig voordat Sparta echt gevaarlijk werd. Een goede aanval eindigde bij rechtsback Van der Kust. Met links probeerde hij het maar zijn inzet eindigde over het doel van Tim Coremans. Het was direct ook de gevaarlijkste poging van de Spartanen in deze wedstrijd.

ADO Den Haag wist de wedstrijd in minuut 86 namelijk definitief in het slot te gooien. Het was debutant Houwaart die goed doorzette waardoor de bal op de rand van de zestien bij Ideho terecht kwam. Ideho draaide op zijn beurt goed weg en wist de bal met een prachtige krul in de verre hoek te leggen.

lr231220ab37433

Zo was het ADO Den Haag dat een prachtige overwinning boekte en donderdag wederom in de pot gaat als de bekerloting voor de 1/8ste finale zal plaatsvinden. Zaterdag speelt ADO Den Haag haar laatste wedstrijd van 2023 als het op bezoek gaat bij Jong AZ.

Karakteristieken: ADO Den Haag – Sparta Rotterdam

Scoreverloop: 5. Van Mieghem 1-0, 88. Ideho 2-0

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Opstelling ADO Den Haag: Coremans; Asante, Waem, Van Hintum (45. Koudossou), Siereveld (45. Esajas), Surmeli, Van der Sande (63. Houwaart); Van Mieghem (45. Ideho), Absalem, Komljenovic, de Bruin (85. Gustina)

Opstelling Sparta: Olij, Moragas, Meissen, Velthuis, van der Kust, de Guzman (73. Metinho), Neghli, Kitolano, Lauritsen, Verschueren, Warmerdam (73. Bal)