vv Noordwijk 0 - 1 ADO Den Haag
  • KNVB Beker
  • Dinsdag 31 oktober 2023 20:00u
  • Sportpark Duinwetering

In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker ging ADO Den Haag op bezoek bij VV Noordwijk. De ploeg van Darije Kalezic kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een kopbal van Van der Sande. Nadat de ADO Den Haag een rode kaart moest incasseren, was het vooral zaak om de voorsprong te behouden én met kunst- en vliegwerk lukte dat. ADO Den Haag gaat zodoende door naar de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker.

ADO Den Haag startte de wedstrijd met vijf wijzigingen ten opzichte van het laatste competitieduel tegen VVV-Venlo. Zo mochten Coremans, Werker, Nigro, Sellouki en Ideho aan de aftrap van het bekerduel verschijnen. Van Hintum en Ché waren niet van de partij.

nooado2

In de eerste vijftien minuten was het voor beide ploegen aftasten. Het was de thuisploeg die brutaal voor het eerst op goal schoot, echter zag Noordwijk-speler Sem van Oosten zijn schot enkele meters naast het doel verdwijnen. Daarentegen slaagde ADO Den Haag erin om bij de eerste kans direct effectief te zijn. Surmeli gaf de bal mee aan Ideho die met een voorzet op maat Van der Sande wist te bereiken. Met een goede kopbal tegendraads liet hij doelman Jansen kansloos: 0-1.

nooado3

Noordwijk had zichtbaar niets te verliezen en speelde daardoor vrijuit. Nadat zij een vrije trap op een kansrijke positie onbenut lieten, waren ze niet veel later wel zeer dichtbij. Door een goed optreden van Coremans lukte het Quitón Christina niet om Noordwijk op gelijke hoogte te zetten. Nigro moest eveneens ingrijpen toen hij zijn directe tegenstander richting het Haagse doel zag vertrekken. Dit werd door scheidsrechter Smit bestraft met een rode kaart, waardoor ADO Den Haag na een half uur spelen al met tien man verder moest. Toch lukte het ADO Den Haag om nog meerdere keren voor het vijandelijk doel te verschijnen. Klas probeerde het van afstand, maar zonder succes. En ook Van der Sande had zijn tweede van deze avond kunnen maken, helaas stuitte hij op sluitpost Jansen. Aan de andere kant van het veld bood Coremans nogmaals redding door een schot van Van Oosten uit de verre hoek te tikken, waardoor ADO Den Haag met een magere 0-1 voorsprong de rust in ging.

lr231031ab15363

Scheidsrechter Smit besloot na slechts twee minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, dat  de ploegen opnieuw de kleedkamer moesten opzoeken. Na vijftien minuten verschenen de teams weer op het veld. Uiteindelijk was het Van Mieghem die voor het eerste wapenfeit van de tweede helft zorgde; zijn schot ging helaas voorlangs. In de fase die volgde was het Noordwijk die het initiatief nam en de bezoekers steeds meer onder druk zetten.

lr231031ab15165

Coremans bewees in de eerste 45 minuten al zijn diensten, maar ook in de tweede helft hield de doelman zijn ploeg op de been door meerdere malen daadkrachtig in te grijpen. ADO Den Haag had zichtbaar moeite met het feit dat Noordwijk een man meer op het veld had staan en kreeg de organisatie maar moeilijk op orde. Het geluk was aan Haagse zijde toen ADO Den Haag een schot op via de paal en Coremans achter de lijn zag verdwijnen. Een mooie wedstrijd was het niet meer, ADO Den Haag deed er alles aan om de voorsprong te verdedigen en de wedstrijd zakelijk uit te spelen. ADO Den Haag trok, wellicht tegen de verhouding in, aan het langste eind: 0-1.