ADO Den Haag 2 - 3 Jong PSV
  • Vrijdag 10 mei 2024 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft de afsluitende wedstrijd van het reguliere seizoen een 2-3 nederlaag geleden tegen Jong PSV. Ondanks de nederlaag werd sloot het team van hoofdtrainer Darije Kalezic de reguliere competitie af op plek 5. ADO Den Haag gaat zich opmaken voor een dubbel treffen met De Graafschap.

De laatste thuiswedstrijd is elk seizoen weer een bijzondere. Naast dat heel het Bingoal Stadion traditiegetrouw voorafgaand aan de wedstrijd een minuut lang applaudisseert  voor hen die ons ontvallen zijn, speelde ADO Den Haag eveneens voor het eerst in het nieuwe tenue van 2024-2025. Het geel-groene gestreepte shirt is een eerbetoon aan de legendarische seizoenen dat ADO Den Haag in een gestreept thuisshirt speelde. Bijvoorbeeld het onvergetelijke seizoen in 2010-2011, waarin Europees Voetbal werd behaald.

lr240510ab33899

Hoofdtrainer Darije Kalezic startte de laatste competitiewedstrijd met Marsman in het doel. De keeper was weer op tijd fit, nadat hij vorig speelweekend nog uitviel met een lichte blessure. De achterste linie kende twee wijzigingen. Zo keerde Surmeli terug in de as van de verdediging en mocht Asante na zijn schorsing weer zijn plek innemen op de rechtsbackpositie. Het middenveld werd naast  de gebruikelijke namen gevormd met Vigen, die eveneens terugkeerde van een blessure. De overige namen bleven ongewijzigd.

Met nog geen twintig seconden op de klok dwong ADO Den Haag al direct de eerste kans van de wedstrijd af. Op aangeven van Veerman schoot Ideho maar rakelings naast. De geel-groene combineerden er bij vlagen lustig op los, waardoor Jong PSV er maar moeilijk aan te pas kwam. De eerste mogelijkheid voor de bezoekers kwam op naam van Jimenez. De middenvelder zag zijn afstandsschot met een enorme vaart maar net naast het doel verdwijnen. Het Bingoal Stadion werd meerdere malen vermaakt, nadat Ideho een paar aardige individuele acties in huis had.

lr240510ab26595

Na bijna een half uur spelen was dit keer Vigen dichtbij de openingstreffer. Helaas voor de Haagse ploeg wist doelman Schiks zijn handen tegen de bal te zetten. En ook Veerman zag uit een voorzet van Ideho zijn kopbal over gaan. Niet veel later was een herhaling van deze aanval gelukkig wel raak; een hoge voorzet van Ideho werd vakkundig afgewerkt door de spits: 1-0! Schalk was daarentegen dichtbij het verdubbelen van de score, maar stuitte op de Eindhovense doelman waardoor ook deze inzet op het dak van het doel belandde. Een moment van oplettendheid werd bestraft, nadat de bezoekers, tegen de verhoudingen in, wat terug deden. Aanvoerder Nassoh schoot vijf minuten voor het rustsignaal prompt binnen: 1-1.

De tweede helft trad ADO Den Haag aan met twee wijzigingen ten opzichte van de eerste 45 minuten. Zowel Surmeli als Schalk waren achtergebleven in de kleedkamer, waardoor Van Hintum en Van der Sande hun opwachting mochten maken. In tegenstelling tot de eerste helft liet ADO Den Haag de talenploeg van PSV wat meer in hun spel komen, waardoor Marsman de eerste redding van de tweede helft moest bieden. De doelman deed dit uitstekend. De eerstvolgende kans was voor doelpuntenmaker Veerman. Op aangeven van Van Mieghem zag de Volendammer zijn snoeiharde schot tegen de paal verdwijnen. Aan de andere kant van het veld was Jong PSV dichtbij hun tweede treffer van de avond, nadat een kopbal via de lat weer het veld in kwam rollen en de rebound die volgde van de lijn werd gehaald door Van Hintum. ADO Den Haag was gewaarschuwd.

lr240510ab19492

De grootste waarschuwing van de tweede helft kwam echter van Absalem. De opgestoomde verdediger verscheen op het juiste moment voor het doel van Schiks, waardoor hij een voorzet op maat van Koudossou via binnenkant paal tegen de touwen schoot: 2-1. ADO Den Haag nam opnieuw de leiding. Echter was dit niet voor lange duur. Nog geen zeven minuten na de tweede treffer van ADO Den Haag, trok Jong PSV de stand wederom gelijk. Aanvoerder Nassoh was opnieuw trefzeker met een bekeken schot in de verre hoek.

Daar bleef het vervolgens niet bij. In de blessuretijd was het invaller Van den Berg die voor Jong PSV ook nog de winnende maakte. Ondanks de nederlaag eindigd ADO Den Haag toch vijfde waardoor ADO Den Haag eerst op bezoek zal gaan naar Doetinchem. Zaterdag 18 mei volgt de return in het Bingoal Stadion.

ADO Den Haag – Jong PSV 2-3 (1-0)

Scoreverloop: 35. Veerman 1-0, 40. Nassoh 1-1, 70. Absalem 2-1, 77. Nassoh 2-2, 90. Van den Berg

Scheidsrechter: Laurens Gerrets

Opstelling ADO Den Haag: Marsman; Asante, Siereveld (58. Koudossou), Surmeli (46. Van Hintum), Absalem, Ideho (68. Waem), Vlak, Vigen (77. De Bruin), Schalk (46. Schalk), Veerman ©, Van Mieghem

Opstelling Jong PSV: Schiks; Van de Baak, Egan-Riley, Dams, Jansen (58. Kuhn); Land, Nassoh ©, Jimenez (83. Van den Berg); Simons, Uneken (73. Thomas), Bars

Auteur: Jill Verreijdt