Roda JC 2 - 2 ADO Den Haag
  • Vrijdag 08 maart 2024 20:00u
  • Parkstad Limburg Stadion

ADO Den Haag heeft een zwaarbevochten punt overgehouden aan het uitduel met Roda JC. In Kerkrade moest ADO Den Haag tot twee keer toe van een achterstand terugkomen. Tot twee keer toe was Henk Veerman de Haagse doelpuntenmaker.

Voor deze wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de Keuken Kampioen Divisie had hoofdtrainer Darije Kalezic zijn ploeg op één positie gewijzigd ten opzichte van de 2-1 zege op Jong Ajax. Jari Vlak, die vorige week geschorst was, nam de positie van Jort van der Sande in op het middenveld.

lr240308ab15907

Beiden ploegen waren zich bewust van wat er vandaag op het spel stond. De eerste tien minuten was dit duidelijk terug te zien in het veldspel en was het aftasten. De eerste kans was er één voor Roda JC. Na een mooi overstapje was het Sejk die de bal op de rand van de zestien kon aannemen. Redelijk vrij gelaten mocht hij uithalen. Zijn inzet ging echter ver naast de goal van Marsman.

Na een kwartier spelen was het voor het eerst ADO Den Haag dat kansrijk werd. Uit een afgeslagen corner was het Ché die de bal knap voor de goal kreeg. Schalk kreeg niet voldoende kracht achter zijn kopbal om echt gevaar te stichten.

lr240308ab15679

ADO Den Haag zocht deze periode voorzichtig de aanval maar een razendsnelle tegenaanval van Roda JC zorgde voor de grootste kans tot dan toe. Sejk ging er weer ervandoor waar de verdediging van de Hagenaars twijfelden. Het schot Sejk was deze keer wel tussen de palen maar Marsman kon redding brengen.

Roda JC zette duidelijk aan en probeerde het spel te bepalen. Tot echte doelkansen kwam de ploeg uit Kerkrade nog niet. Daar kwam na een half uur spelen echter verandering in. Na een goede aanval van Roda JC was het Waem die zich genoodzaakt zag om in te grijpen. Scheidsrechter Higler wees gedecideerd naar de stip. Ould-Chikh faalde niet en zette zo vanaf de stip de 1-0 op het scorebord.

lr240308ab16571

ADO Den Haag wist wat het te doen stond na deze tegentreffer en moest op zoek naar de gelijkmaker. Daar hoefde de ploeg van Darije Kalezic gelukkig niet heel lang op te wachten. Na een prachtige aanval was het Vigen die de bal bij Veerman kreeg. De spits kapte zijn tegenstander uit en wist vervolgens met zijn linker de 1-1 op het scorebord te schieten.

Na de rust twee ongewijzigde teams binnen de lijnen. In tegenstelling tot de eerste helft was het ADO Den Haag dat het balbezit en het spel naar zicht toe probeerde te trekken. ADO Den Haag was zorgvuldiger in de opbouw en dwong Roda JC terug richting eigen helft. Kansen leverde dit echter niet op. Sterker nog in minuut 57 was het Roda JC dat op voorsprong kwam. Zauner werd vrijgespeeld op de rand van de zestien en liet met een zeer fraai afstandsschot Marsman kansloos.

Wederom was het ADO Den Haag dat tegen een achterstand aankeek maar ook deze keer zou het niet lang duren. In minuut 60 was daar namelijk wederom Henk Veerman. Een steekbal van Van Mieghem werd op waarde geschat door de Haagse spits die de bal deze keer met rechts laag en hard binnenschoot.

lr240308ab21877 1

Na de gelijkmaker kreeg Roda JC in minuut 68 nog een gigantische kans kreeg om wederom op voorsprong te komen. Kongolo zag zijn inzet van dichtbij echter ruim over de goal van Marsman verdwijnen. Ondanks dat het Roda was dat gevaarlijker was bleven echte kansen lang uit.

In minuut 85 was daar plots Henk Veerman die de bal plots cadeau kreeg en ADO Den Haag een enigzins gestolen overwinning kon bezorgen. Zijn schot van buiten de zestien hobbelde echter net langs de verkeerde kant van de paal. In de extra tijd geen noemenswaardige kansen meer. Wel kreeg invaller Klas nog rood van scheidsrechter Higler.

lr240308ab15698

Maandag wacht alweer de volgende wedstrijd thuis tegen FC Dordrecht. Wederom een belangrijke wedstrijd tegen de huidige nummer vier van de ranglijst.