TOP Oss 1 - 3 ADO Den Haag
  • Vrijdag 02 februari 2024 20:00u
  • Frans Heesen Stadion

ADO Den Haag heeft wederom goede zaken gedaan. Top Oss werd in het Frans Heesen Stadion in de eerste helft eenvoudig aan de kant gezet door de ploeg van hoofdtrainer Darije Kalezic: 1-3.

Met dezelfde elf namen als in de ijzersterke pot tegen FC Emmen afgelopen week, startte Darije Kalezic ook aan het uitduel tegen Top Oss. De kersverse aanwinst, Jari Vlak, was nog niet speelgerechtigd voor deze wedstrijd en zat zodoende nog niet bij de wedstrijdselectie.

lr240202ab15278

Het startsignaal had nog meer net geklonken toen ADO Den Haag gelijk voor het eerste gevaar kon zorgen. Nadat Surmeli de bal via een prachtig hakje mee gaf aan de opkomende Van Hintum, lukte het Veerman net niet om zijn hoofd tegen de bal te zetten. De thuisploeg was gewaarschuwd. Toch bleef het in het eerste kwartier van de wedstrijd vooral bij balbezit voor de Hagenaren, totdat ADO Den Haag op een mooie plek net buiten het zestienmetergebied een vrije trap kreeg. Surmeli nam plaats achter de bal en schoot met precisie de 0-1 in de kruising! De bezoekers hadden het overwicht in de beginfase van de wedstrijd, maar toch lukte het Top Oss om middels Ladan voor het Haagse doel te verschijnen. Gelukkig wist Waem met een goede tackle op de bal en Marsman met een redding de inzet van de oud ADO-speler onschadelijk te maken.

lr240202ab30273

De thuisploeg kreeg meer grip op de wedstrijd, waardoor ADO Den Haag in de fase die volgde tot twee keer toe goed weg kwam. Waem bewees opnieuw zijn waarde, nadat hij een hard schot van Allemeersch voor het doel weg kon koppen en ook in de rebound die volgde was het wederom Marsman die de Haagse ploeg op de been hield. Daarentegen zag Ché aan de andere kant van het veld zijn afstandsschot over gaan.

Het was alles behalve saai in het Frans Heesen Stadion. Zeker toen de 300 meegereisde Haagse supporters Veerman de 0-2 zagen binnenschuiven, nadat hij door een steekpass van Surmeli in de positie werd gezet. ADO Den Haag was opnieuw trefzeker. Ruud Brood was zichtbaar ontevreden wanneer hij al na een half uur spelen twee wissels langs het veld klaarzette. Echter lukte het hem niet deze nog toe te passen, voordat ADO Den Haag opnieuw toesloeg. Een panklare voorzet van Van Mieghem werd binnengetikt door Van der Sande: 0-3!

lr240202ab30292

Het leek erop dat ADO Den Haag ging rusten met een zeer ruime en comfortabele voorsprong, maar moest vlak voor het rustsignaal toch nog een tegendoelpunt incasseren. Doumtsios passeerde Marsman, met geluk, vanuit de draai met een lobje: 1-3.

lr240202ab30376

Net als in de eerste helft, kon ADO Den Haag ook in de tweede helft in de eerste minuten direct gevaarlijk worden. Ideho was dicht bij een treffer, maar zag zijn schot in de verre hoek via een been van Nieuwpoort en daarna op de lat uiteenspatte. De thuisploeg loerde op de aansluitingstreffer, maar tot echt noemenswaardige kansen kwamen zij niet. Zo golfde het spel op neer in het tweede bedrijf.

Zolang de marge nog maar twee doelpunten was, bleef Top Oss hoop houden op een wonder. En hoop doet leven, zo ook bij deze thuisploeg. Marsman moest ingrijpen, nadat Strensrud zijn doel onder vuur nam en ook Waem kon de aansluitingstreffer voorkomen met het hoofd. Op de spelhelft van Oss was het de lat die redding bood op de kopbal van Veerman. Zo hadden beide ploegen de mogelijkheid om een doelpunt te maken, maar lukte het voor beide niet.

De slotfase van de wedstrijd brak aan met vier nieuwe gezichten aan Haagse zijde: Esajas, Schalk, Van Wolfgang en Koudossou. Schalk bracht dreiging en zag tot twee keer toe zijn schot geblokt worden. Echter bleef het bij alleen dreiging en vielen er in de tweede helft geen doelpunten meer. ADO Den Haag zette in de eerste helft Top Oss eenvoudig opzij en dat was voldoende. De wedstrijd eindigde in 1-3.

Top Oss – ADO Den Haag 1-3 (1-3)

Scoreverloop: 13. Surmeli 0-1, 27. Veerman 0-2, 35. Van der Sande 0-3, 45. Doumtsios 1-3

Scheidsrechter: Wiersma

Opstelling Top Oss: Havekotte; Pata, Van Eijma, Nieuwpoort, Mulder (36. Doumtsios); Damen (74. Zitman), Ladan (59. Van Leeuwen), Lambrix; Stensrud (74. Van Peer), Allemeersch, Kuijpers (36. Zimmerman)

Opstelling ADO Den Haag: Marsman; Ché (74. Koudossou), Asante, Waem, Van Hintum; Surmeli ©, Van der Sande, Vigen (82. Esajas); Van Mieghem (82. Van Wolfgang) , Veerman, Ideho (74. Schalk)

Auteur: Jill Verreijdt