ADO Den Haag 1 - 1 Willem II
  • Vrijdag 08 december 2023 20:00u
  • Bingoal Stadion

Op vrijdag 8 december ontving ADO Den Haag, in een sfeervol Bingoal Stadion, koploper Willem II. Bij winst werden de bezoekers uitgeroepen tot kampioen van de tweede periode. Het was echter ADO Den Haag dat lang op een overwinning leek af te stevenen. Een doelpunt in de allerlaatste minuut voorkwam dat Amir Absalem zich tot matchwinner kon kronen. Eindstand: 1-1.

De thuisploeg trad aan met drie nieuwe gezichten ten opzichte van afgelopen weekend. Van Hintum keerde terug na zijn schorsing, daarentegen ontbrak Surmeli deze wedstrijd vanwege een schorsing en ook doelman Coremans en middenvelder Esajas mochten aan de aftrap verschijnen. Veerman mocht deze wedstrijd de aanvoerdersrol vervullen.

lr231208ab17730

Het duurde bijna een kwartier voordat de eerste mogelijkheid zich voordeed voor de bezoekers. De vrije trap van Doodeman belandde recht in de handen van Coremans. Het was hierdoor nog altijd wachten tot het eerste, echte wapenfeit zich aandiende. Ondertussen werden beide ploegen door hun eigen supporters luidkeels toegezongen om op deze manier hun ploeg te steunen. Veerman probeerde namens de thuisploeg keeper Smits op de proef te nemen, nadat hij in het zestienmetergebied werd aangespeeld. De inzet van de boomlange spits werd onschadelijk gemaakt. Niet veel later legde diezelfde Veerman de bal met het hoofd terug voor Van Mieghem. Wederom wist de verdediging van Willem II vakkundig in te grijpen en voorkwam zo dat de thuisploeg op voorsprong kon komen.

In minuut 27 werden en massaal sterretjes afgestoken en applaudisseerden zowel de supporters van ADO Den Haag als van Willem II voor de onlangs overleden ADO-supporter Patrick. Een indrukwekkend eerbetoon. ADO Den Haag wil op de manier de nabestaanden condoleren en wenst hen sterkte in deze moeilijke tijd.

lr231208ab18265

Ondanks dat opnieuw duidelijk was geworden dat ADO Den Haag veel meer is dan alleen voetbal, werd er op veld wel doorgespeeld. Hierdoor mocht het Bingoal Stadion dan ook enkele minuten later massaal juichten toen zij de opgekomen Absalem de bal hard tegen de touwen zagen schieten op aangeven van Koudossou: 1-0! ADO Den Haag was eigenlijk de gehele eerste helft nog niet echt in de problemen gekomen, totdat vlak voor rust de thuisploeg een vrije trap tegen kreeg. Het lukte Hilterman om voor Coremans te verschijnen, die vervolgens met een katachtige redding de gelijkmaker voorkwam. ADO Den Haag ging, na een sterke fase, rusten met een 1-0 voorsprong tegen huidig koploper Willem II.

lr231208ab36053

Ongewijzigd begonnen de ploegen aan de tweede helft. Vrijwel direct werd duidelijk Willem II de opgelopen achterstand wilde wegwerken. De bezoekers zetten hoog druk en konden hiermee ADO Den Haag voor het grootste gedeelte van de tijd terugdringen op eigen helft. Dit leidde zo nu en dan tot gevaarlijke situaties in het Haagse doelgebied. De thuisploeg daarentegen wachtte geduldig af en loerde op de countermogelijkheden. Coremans hield ADO Den Haag op de been toen hij meerdere keren gedwongen moest ingrijpen. De lat bood daarnaast eveneens redding op St. Jago zijn schot, ook de rebound ging over. Daarna zag Meerveld zijn schot net naast het doel verdwijnen en leidde ADO Den Haag met ingang van het Haags Kwartiertje nog altijd in eigen huis.

lr231208ab17979

Dat het een kwestie van overleven was, dat was zeker. Het lukte de Haagse ploeg steeds minder om nog van eigen spelhelft af te komen. ADO Den Haag leek stand te houden tot de allerlaatste minuut van de wedstrijd. ADO Den Haag kon in eerste instantie nog redden maar een voorzet van links kon uiteindelijk toch langs keeper Coremans gekopt worden. Het betekende dat de ploeg van Darije Kalezic slechts een punt overhield en het gat met Willem II acht punten blijft.

Volgende week wacht wederom een thuiswedstrijd. ADO Den Haag ontvangt dan NAC Breda wederom in het eigen Bingoal Stadion.