ADO Den Haag 6 - 0 Jong FC Utrecht
  • Maandag 27 november 2023 20:00u
  • Bingoal Stadion

Nadat ADO Den Haag een punt overhield aan het uitduel met Dordrecht stond drie dagen later alweer de volgende wedstrijd op het programma. In het Bingoal Stadion was Jong FC Utrecht op maandagavond 27 november de tegenstander. Een zeer effectieve eerste helft van Van der Sande, met drie goals en één assist, zorgde ervoor dat ADO Den Haag eigenlijk al voor het rustsignaal de wedstrijd in het slot had gegooid. Toch weerhield het de Haagse ploeg niet om ook na rust te scoren. De wedstrijd eindigde in mooie 6-0 overwinning.

In een koud en regenachtig Bingoal Stadion duurde het ruim tien minuten voordat de bezoekers echt warm konden worden van het voetbal. Ideho had een paar aardige acties in huis, waardoor Veerman in staat werd gesteld om de score te openen, nadat de rappe buitenspeler de bal panklaar op zijn hoofd legde. De spits kon de kopbal helaas geen goede richting geven, waardoor zijn inzet naast het doel belandde. Slechts enkele minuten later liet ADO Den Haag wederom een mooie aanval zien en ditmaal met succes. Van der Sande zocht de combinatie met Veerman op en schoot vervolgens feilloos binnen: 1-0.

lr231127ab14419

Met de voorsprong op zak moest doelman Nikiema voor het eerst echt in actie komen, nadat de terugspeelbal op hem te zacht was. Dit deed hij naar behoren, waardoor de voorsprong behouden kon worden voor de thuisploeg. ADO Den Haag had in het eerste half uur van de wedstrijd het overwicht. Slordig balverlies aan Haagse zijde zorgde ervoor dat El Arguioui en gericht schot kon lossen en dat maakte dat Nikiema het uiterste van zichzelf moest vragen door redding te bieden in de linkeronderhoek. Van Mieghem had aan de andere kant van het veld de grootste kans op de 2-0, nadat Ideho wederom een voorzet op maat had afgegeven. Het snoeiharde schot werd met geluk gekeerd door de Utrechtse doelman.

lr231127ab14165

Dat Van der Sande op stoom was bleek opnieuw vlak voor rust. Na een goede, hoge voorzet van Vigen kopte de schaduwspits diagonaal binnen. Diezelfde Van der Sande zorgde er nog geen minuut later voor dat Ideho hetzelfde kunstje kon flikken. Ook hij liet met zijn kopbal Raatsie kansloos. En zo stond het in nog geen twee minuten tijd ineens 3-0. ADO Den Haag dacht met een zeer comfortabele voorsprong de kleedkamers op te zoeken, maar het kon nog gekker. Uit de draai maakte Van der Sande zijn hattrick toen hij zijn schot wederom Raatsie zag passeren. Zodoende ging ADO Den Haag rusten met een zeer ruime en uitstekende 4-0 voorsprong.

lr231127ab14798

ADO Den Haag hoefde niet meer en dat zag je dan ook terug in de beginfase van de tweede helft; Jong FC Utrecht mocht de leiding nemen en drong zo ADO Den Haag steeds een beetje meer terug op eigen speelhelft. Tot echt grote kansen kwamen de bezoekers eigenlijk niet. Andersen was nog het meest dichtbij, nadat hij van dichtbij het doel onder vuur nam. Uiteindelijk konden meerdere spelers van ADO Den Haag voorkomen dat hij een treffer achter zijn naam mocht schrijven.

Naarmate de tweede helft vorderde nam de thuisploeg toch weer het hef in eigen hand en dat resulteerde dan ook vrijwel direct in nog een doelpunt. Uit goed voorbereidend werk, met wederom een mooie actie, van Ideho was het uiteindelijk Van Mieghem die de trekker overhaalde en snoeihard binnenschoot: 5-0. Ook voor invaller Sellouki was net raak. De opkomende Absalem wist het hoofd van Sellouki knap te vinden, waardoor ook hij succesvol kon binnen koppen: 6-0. ADO Den Haag had weer volledig de controle terug en liet Jong FC Utrecht de resterende tweede helft kansloos. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 6-0 overwinning voor de ploeg van Darije Kalezic.

lr231127ab14378

ADO Den Haag – Jong FC Utrecht 6-0 (4-0)

Scoreverloop: 14. Van der Sande 1-0, 37. Van der Sande 2-0, 38. Ideho 3-0, 41. Van der Sande 4-0, 75. Van Mieghem 5-0, 76. Sellouki 6-0

Opstelling ADO Den Haag: Nikiema (K), Koudossou, Granli (62. Asante), Van Hintum, Absalem, Surmeli (C) (84. Gustina), Vigen (62. Sellouki), Van der Sande, Van Mieghem, Veerman (77. Komljenovic), Ideho (77. Hamdaoui)

Opstelling Jong FC Utrecht: Raatsie (K), Boumenjal, Viereck, Hardley (C), Held (77. Van Hees); Andersen, Van der Wegen (66. Bukala), El Arguioui (46. Edhart); Rohd Schlichting (46. Oehlers), Van de Haar, Blake (46. Yah)