FC Eindhoven 1 - 1 ADO Den Haag
  • Maandag 18 september 2023 20:00u
  • Jan Louwers Stadion

Na drie gewonnen wedstrijden op rij was het op maandagavond 18 september, in alweer de zesde competitiewedstrijd van het seizoen, treffen met FC Eindhoven. Het lukte ADO Den Haag niet om de ongeslagen reeks van de Eindhovenaren te doorbreken en moest het, ondanks een sterke tweede helft, genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1.

ADO Den Haag moest het in Eindhoven doen zonder keeper Hugo Wentges, hij liep afgelopen vrijdagavond in Groningen een zware knieblessure op. Zodoende mocht Nikiema aantreden als sluitpost van de geel-groenen. Tegelijkertijd was het ook het weerzien met twee oude bekenden: Evan Rottier en Joey Sleegers vormden samen onder andere de aanval bij de Eindhovenaren.

LR230918AB17752

De eerste kleine mogelijkheid aan de kant van ADO Den Haag was een afstandsschot van Koudossou, echter zag hij zijn schot naast gaan. Nog geen minuut later probeerde Kökcü datzelfde aan de andere kant van het kunstgrasveld in het Jan Louwers Stadion, maar zag hij zijn schot geblokt worden door de Haagse defensie.

Na bijna 20 minuten spelen mocht Nikiema voor het eerst echt in actie komen. Een knappe redding op een snoeihard schot van Kökcü in de linkeronderhoek voorkwam dat de ploeg van Darije Kalezic op achterstand kwam. Niet veel later moest ook Waem verdedigend ingrijpen, zodat Rottier niet oog-in-oog kwam te staan met Nikiema. Diezelfde Rottier deed ADO Den Haag een paar minuten later wel pijn. Uit een voorzet van Amevor schoot de oud ADO-er van dichtbij binnen. De bezoekers leken door de treffer tegen van slag te zijn, was het niet dat Veerman de bal nog geen twee minuten later van de lijn kopte, nadat Nikiema daarvoor ook al had ingegrepen. ADO Den Haag werd het resterende deel van de eerste helft teruggedrongen en kon nog maar enkele keren er onder uit voetballen, totdat Veerman – met het hoofd - uit een vrije trap van Van Mieghem ADO Den Haag op gelijke hoogte bracht: 1-1! Diezelfde situatie deed zich een minuut later weer voor. Dit keer was het Asante die zijn hoofd tegen de bal zette uit een vrije trap van wederom Van Mieghem. Helaas had hij minder succes en zag zijn inzet op het dak van het doel verdwijnen.

LR230918AB20450

Het vertrouwen was terug bij de Haagse ploeg. Een mooie aanval was daar het bewijs van; Veerman gaf de bal met een fantastisch hakje mee op Koudossou, die vervolgens met een scherpe voorzet Van Mieghem probeerde te bereiken. Helaas kwam hij net lengte tekort om de bal in het doel te kunnen glijden. Sleegers, met net geel op zak, moest in de extra blessuretijd het veld per brancard verlaten na een duel met Van Mieghem. ADO Den Haag probeerde nog wat te forceren, maar zonder succes. In Eindhoven gingen de ploegen met een 1-1 stand de kleedkamers opzoeken.

LR230918AB17068

Vast beraden om de laatste tien minuten van de eerste helft vast te houden, startte ADO Den Haag voortvarend uit de startblokken. Het eerste gevaar was dan ook al direct een feit. Van Mieghem schoot hard in het zijnet. Ondertussen bleef ADO Den Haag de druk opvoeren en combineerden er dan ook lustig op los. Het zoeken naar een gaatje in de verdediging van FC Eindhoven is wat de Haagse ploeg van daadwerkelijke doelpogingen weerhield. Na een kwartier spelen zag Ché zijn vlijmscherpe voorzet op Veerman voorlangs gaan. ADO Den Haag kwam niet tot nauwlijks meer in gevaar en bleef geduldig zoeken naar de mogelijkheden. Asante kreeg nog enkele kansen maar zag zowel zijn kopbal, na een verre inworp van Van Hintum, en zijn gerichte schot in de linkeronderhoek gekeerd worden door Brondeel. Na een rustig half uur voor doelman Nikiema, moest hij opnieuw zijn waarde bewijzen en hield, met twee goede reddingen, ADO Den Haag op de been. Vlak voor tijd had Veerman de kans om zijn tweede van de avond te maken en daarmee ADO op voorsprong te zetten, maar door goed keeperswerk van Brondeel, bleef de score ongewijzigd.