ADO Den Haag 4 - 1 Jong AZ
  • Zondag 03 september 2023 16:45u
  • Bingoal Stadion

Met vier nieuw gepresenteerde aanwinsten deze week trad ADO Den Haag op zondag 3 september voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis aan. Ditmaal was de tegenstander Jong AZ. Nieuwkomer Hamdaoui maakte deel uit van de wedstrijdselectie en de van NAC Breda overgekomen Van der Sande mocht direct aan de aftrap verschijnen. Nigro en Van Hintum waren voor deze speelronde nog niet speelgerechtigd. Dankzij Waem (2x) en debutant Van der Sande (2x) was het ADO Den Haag dat er, ondanks een vroege tegengoal,  terecht met de volle buit vandoor ging: 4-1.

Er waren nog geen vier minuten verstreken toen Wentges al de bal uit het net moest halen. De Haagse defensie trad niet zelfverzekerd genoeg op waardoor Addai in staat werd gesteld om de score te openen: 0-1. Het Haagse publiek hield zijn hart vast toen ook Lewis de bal binnen kon schieten, maar de grensrechter vlagde, gelukkig en terecht, voor buitenspel. Zodoende was het niet de start die de ploeg van hoofdtrainer Kalezic voor ogen had.

230903ab12884

Het duurde dan ook een ruim kwartier voordat de thuisploeg het eerste gevaar wist te stichten. Van Mieghem zocht Van der Sande in het strafschopgebied, maar kon hem net niet bereiken en ook het schot van Ché leverde geen doelpunt op. Diezelfde Ché probeerde het vier minuten later nog eens. Doelman Owusu-Oduro had daar wederom een antwoord op, maar ditmaal had hij zichtbaar meer moeite met het snoeiharde schot van de Amerikaan.

Het afdwingen werd beloond. Op aangeven van Van Mieghem kopte debutant Van der Sande de gelijkmaker binnen: 1-1. Ook Klas nam het Alkmaarse doel nog twee keer onder schot, maar zag zijn inzet naast het goal en tegen de handen van Owusu-Oduro verdwijnen. Geheel volgens de verhoudingen lukte het ADO Den Haag om voor rust nog op voorsprong te kom. De verdediging van Jong AZ kreeg de corner van Van Mieghem niet goed weggewerkt, waardoor deze voor de voeten van Waem belandde. De centrale verdediger twijfelde geen seconde en schoot beheerst de 2-1 binnen.

230903ab13633

Ongewijzigd begon ADO Den Haag aan de tweede helft. Van der Sande bekeek of Owusu-Oduro al scherp was door van afstand te schieten, hier reageerde de doelman vakkundig op. Echter was het enkele minuten daarna wel raak. Van der Sande scoorde opnieuw uit een corner. Ditmaal wist de schaduwspits met een hakje de bal over de lijn te werken: 3-1. De sfeer zat er in het Bingoal Stadion goed in. Met een uitverkocht kids-vak werden de jongste fans ook nog getrakteerd op de 4-1! Uit wederom een corner sloeg ADO Den Haag toe. Waem kopte zijn tweede van de middag binnen, nadat teamgenoot Ché de bal goed had doorgekopt.

230903ab29275

De jonge ploeg uit Alkmaar kwam er nog maar weinig aan te pas. Klas zag de vijfde van de middag al bijna binnen vliegen, totdat de paal redding bood voor de bezoekers. Toch kreeg Wentges nog de kans om zich te onderscheiden én met succes. De Haagse doelman wist met een prima redding een tweede tegendoelpunt te voorkomen. Ook Mohammed Hamdaoui mocht zijn debuut maken, hij verving Van Wolfgang, die deze middag eveneens debuteerde voor ADO Den Haag.

230903ab29356

ADO Den Haag – Jong AZ 4-1 (2-1)

Scoreverloop:

0-1 Addai, 24. Van der Sande 1-1, 41. Waem 2-1, 50. Van der Sande 3-1, 54. Waem 4-1

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges, Ché (78. Asante), Granli, Waem, Koudossou, Surmeli ©, Klas (66. Komljenovic), Van der Sande (73. Gustina), Van Mieghem, Veerman en Van Wolfgang (78. Hamdaoui)

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro, Van Aken, Goes, Berkhout, Stam, Twisk, Addai, Meerdink, Schouten, Daal.

Auteur: Jill Verreijdt