Terug naar resultaten
Sparta Rotterdam 2 - 1 ADO Den Haag
  • Oefenduel Onder 21
  • Dinsdag 22 september 2020 15:00u
  • Het Kasteel

Een combinatieteam van spelers uit de eerste selectie en spelers uit ADO Den Haag Onder 21 heeft dinsdagmiddag een oefenwedstrijd afgewerkt bij Sparta Rotterdam. Het eindigde daar, niet geheel volgens de verhoudingen, in een 2-1 zege voor de Kasteelheren.

ADO Den Haag Onder 21 startte, op Andrei Ratiu na, enkel met spelers die afgelopen zondag niet in de basis stonden tegen FC Groningen. Naast veel spelers van de Onder 21-ploeg zat er ook een minder bekend gezicht op de bank. De Kroatische aanvaller Franko Kovacevic traint deze week mee met ADO Den Haag en behoorde tot de selectie. Hij kwam er direct na rust in.

Binnen zes minuten lag de bal al in het netje in Spangen. Steijn werd op fraaie wijze gelanceerd door David Philipp en bleef vervolgens, oog in oog met keeper Maduka Okoye, zeer koel: 0-1. Het was niet het enige fraaie steekpassje van Philipp, die liet zien dat hij over veel gevoel voor de ruimte beschikt. Na ruim twintig minuten had de Duitser een fraaie dieptepass in huis op zijn landgenoot Jonas Arweiler. De spits werd binnen de zestien meter van de sokken gelopen door een Spartaan, maar kreeg verrassend genoeg geen strafschop.

Op dat moment stond de 1-1 al op de borden op Het Kasteel. Vanuit de kluts was Delano Vianello namelijk na ruim een kwartier trefzeker namens Sparta, waar ook Sven Mijnans en Pepijn Doesberg gevaarlijk waren. Maar het overwicht was voor ADO Den Haag, dat met name via Steijn en Arweiler aanspraak maakte op een tweede goal.

In de tweede helft - met David van de Riet, Michael Mulder en Kovacevic als invallers - liet Philipp zich opnieuw zien. De Duitser sneed na een uur spelen naar binnen en schoot de bal met links tegen de paal. Even later raakte hij ook nog de lat, toen hij het eindstation was van een vlotte aanval. Na een uur werden Ratiu en Arweiler afgelost door Seedorf en Rottier en even later kwam ook Nino Noordanus erin voor Amar Catic.

Als je zelf de kansen niet verzilvert, dan voel je al een beetje aankomen dat de stokoude voetbalwet in werking kan treden, wat inhoudt dat de tegenstander het net wél weet te vinden. Dat overkwam ADO Den Haag ook op Het Kasteel, waar Bradley Martis overtuigend profiteerde van slordig uitverdedigen van Jamal Amofa: 2-1.

Opstelling Sparta Onder 21
Okoye; Den Haan, Drakpe, Soares Fonseca (46. Van Mullem), Overman, Udenhout, Mijnans, Vianello, Doesburg, Emegha (75. Tahiri) en Afaker (46. Martis).

Opstelling ADO Den Haag Onder 21
Wentges (Van de Riet); Ratiu (60. Seedorf), Amofa, Bakker (46. M. Mulder), Kemper; De Boer, Steijn, Rieder (46. Kovacevic); Philipp (75. Steijn), Arweiler (60. Rottier), Catic (70. Noordanus).