NAC Breda 2 - 5 ADO Den Haag
  • Oefenduel Onder 21
  • Zaterdag 05 september 2020 14:45u
  • Rat Verlegh Stadion

Het 2-3 verlies tegen Almere City FC in de ouverture van de competitie was een behoorlijke domper, maar des te belangrijk en lekker voor het gevoel is het dat ADO Den Haag Onder 21 een week later een riante overwinning heeft geboekt bij de leeftijdsgenoten van NAC Breda. Het werd zaterdagmiddag 2-5 voor de equipe van coach Virgilio Teixeira.

Dat een goed begin het halve werk is, bleek wel in de oefenpot in Breda. ADO Den Haag Onder 21 was zo scherp als een stanleymes. De ploeg van Teixeira creëerde vier aardige mogelijkheden in de eerste 25 minuten en drie keer vloog de bal erin. De eerste treffer kwam op naam van Sem Steijn, die op aangeven van Xander Severina het dak van het doel vond met een hard schot vanuit de draai. Waar Severina in de zevende minuut nog de aangever was, zette hij zijn naam amper een minuut later ook op het scoreformulier. Na een snelle balverovering werd de buitenspeler gelanceerd door Evan Rottier. Severina bleef koeltjes, omspeelde de doelman en schoof binnen: 0-2.

In de twaalfde minuut leek de derde goal er al te komen, toen Steijn op fraaie wijze bediend werd door Emilio Estevez Tsai. De middenvelder ging echter voor eigen succes en zag de Bredase keeper ternauwernood redden. Tien minuten later was het dan wel weer raak. Maarten Rieder was het eindstation van een vlotte aanval en plaatste de bal buiten de zestien meter in de verre hoek.

Het was niet zo dat ADO Den Haag Onder 21 de thuisploeg uit Breda helemaal kapot speelde. Ook NAC kwam er regelmatig uit en tekende vijf minuten voor rust, vanuit een vrije trap, voor de 1-3. Youri Schoonderwaldt viel niets te verwijten bij deze tegentreffer.

Het gaf NAC een sprankje hoop, maar de tweede helft was amper begonnen, of de 1-4 lag er al in. De net ingevallen Yahya Boussakou schoot hard en droog raak op aangeven van Rottier. Naast Boussakou verscheen ook Silvinho Esajas binnen de lijnen. De van Hellas Verona overgekomen verdediger maakte direct indruk met zijn imponerende postuur.

Door het vierde doelpunt was het Bredase verzet eigenlijk definitief gebroken. Toen Nick Broekhuizen vanuit de rebound ook nog voor de 1-5 tekende, ging het duel helemaal op slot. De 2-5, die vlak voor tijd viel, was louter voor de statistieken. Het had geen invloed op het uitstekende gevoel waarmee ADO Den Haag Onder 21 weer in de bus naar Den Haag stapte. De vijfklapper is namelijk een mooie opsteker, met de competitiewedstrijd tegen FC Groningen (uit) van volgende week zaterdag op de rol.