Terug naar resultaten
ADO Den Haag 4 - 1 vv UNA
  • Derde Divisie Zondag
  • Zondag 26 januari 2020 14:30u
  • De Aftrap

Jong ADO Den Haag geraakt in steeds betere vorm in de Derde Divisie Zondag. Er werd zondagmiddag op De Aftrap met 4-1 van VV UNA gewonnen en dat was alweer de vierde overwinning op rij in de competitie (inclusief het inhaalduel met FC Lienden). De Haagse beloften hebben zich zo nadrukkelijk in de subtop genesteld.

Met onder anderen Dehninio Muringen en Lorenzo van Kleef binnen de lijnen legde Jong ADO Den Haag een fantastisch eerste uur op de mat. De wedstrijd begon meteen al uitstekend, aangezien Cain Seedorf de score binnen drie minuten al opende. De buitenspeler vond de verre hoek, na een dieptepass van Lance Duijvestijn. Vijf minuten later werd de marge alweer verdubbeld. Van Kleef trakteerde zichzelf op een mooi verjaardagscadeau, door op aangeven van Mats van Kins de 2-0 binnen te schieten.

Jong ADO Den Haag zat dus op rozen, maar ging door. Binnen een half uur was het Seedorf die zijn tweede van de middag wist te maken. De uitblinker werkte keurig af na een voorzet van Jamal Amofa. De keeper van UNA zat er nog aan, maar raakte de bal niet goed genoeg.

Bij rust wist Jong ADO Den Haag dat het niet moest gaan verslappen, zeker omdat de ploeg aan het vorige treffen met UNA ondanks een 0-2 voorsprong geen punten had overgehouden. Met dat gegeven in het achterhoofd was het extra lekker dat vlak na rust al de 4-0 werd gemaakt. Hugo Botermans scoorde, in twee instanties, met een hakballetje.

Met deze marge nam Jong ADO Den Haag wat gas terug. De ploeg van coach Virgilio Teixeira verloor de controle enigszins en dat leidde tot meerdere kansen voor UNA. De bezoekers uit Zeelst maakten ook de 4-1, met een fraai stiftballetje over doelman Youri Schoonderwaldt heen. Ook kreeg Jong ADO Den Haag-verdediger Muringen nog zijn tweede gele en dus een rode kaart.

Maar ondanks het magere laatste half uur boekte Jong ADO Den Haag een zeer belangrijke overwinning. De driepunter helpt de Haagse beloften naar de zesde plaats, maar op basis van het aantal verliespunten staat Jong ADO Den Haag zelfs op plek drie.

Basisopstelling Jong ADO Den Haag
Schoonderwaldt; Rieder, Muringen, Van den Ende, Amofa; Van Wetten, Van Kins, Van Kleef; Seedorf, Botermans, Duijvestijn.