Terug naar resultaten
vv Hoogland 2 - 2 ADO Den Haag
  • Derde Divisie Zondag
  • Zondag 01 december 2019 14:00u
  • Sportpark Langenoord

In de eerste tien speelronden van het Derde Divisie-seizoen speelde Jong ADO Den Haag geen enkele keer gelijk, maar zondag heeft de ploeg van Virgilio Teixeira voor de tweede keer op rij een remise neergezet. Op bezoek bij Hoogland werd het 2-2. Tweemaal knokten de Haagse beloften zich terug van een achterstand.

Het duel met Hoogland was exemplarisch voor het seizoen van Jong ADO Den Haag. Het team van Teixeira voetbalde leuk en kreeg genoeg kansen, maar de tegenstander bleek opnieuw doortastender in de eindfase. Dat leidde na 21 minuten tot de 1-0 op Sportpark Langenoord. Terwijl Jong ADO Den Haag al drie kansen had gecreëerd en via Lance Duijvestijn ook de paal had geraakt, was het Coen Heus die met een droge schuiver de score opende.

Jong ADO Den Haag herpakte zich en vond ook snel de 1-1. Yahya Boussakou dwong een strafschop af en schoot deze zelf tegen de touwen. Hij tekende daarmee voor een 1-1 ruststand.

Na de theepauze viel in de 68ste minuut, praktisch vanuit het niets, de 2-1. Henk Baum schoot overtuigend binnen namens Hoogland. Toch wist Jong ADO Den Haag snel weer orde op zaken te stellen. Na een steekpass van Duijvestijn en een passje van Killian van Mil maakte Cain Seedorf het af. Zo werd het dus een puntendeling.

Na afloop heerste er toch vooral teleurstelling bij Jong ADO Den Haag, omdat er in de eerste helft te veel kansen om zeep werden geholpen. Toch was de 2-2 op basis van de tweede helft wel meer terecht.

Basisopstelling Jong ADO Den Haag
Schoonderwaldt; Polley, Muringen, Boom, Rieder; Van Wetten, Duijvestijn, Van Kleef; Seedorf, Botermans, Boussakou.