HSC'21 2 - 1 ADO Den Haag
  • Derde Divisie Zondag
  • Zondag 22 september 2019 14:30u
  • Sportpark Groot Scholtenhagen

Het vierde optreden van Jong ADO Den Haag in de Derde Divisie Zondag heeft een ongelukkige nederlaag opgeleverd voor de Haagse beloften. Yahya Boussakou (foto) zorgde voor een 0-1 voorsprong bij HSC'21, maar het duel in Haaksbergen eindigde in een 2-1 verlies.

Na nederlagen tegen SV OSS '20 en OFC kaapte Jong ADO Den Haag vorige week tegen ADO '20 (2-0 winst) de eerste punten van het seizoen binnen, maar deze winstpartij heeft geen goed vervolg gekregen. En dat terwijl het er in de rust nog rooskleurig uitzag voor de equipe van Virgilio Teixeira. Boussakou trok raak in de korte hoek, op aangeven van Niels van Wetten, en tekende zo voor een 0-1 voorsprong. Dat deed de rappe buitenspeler in een gelijk opgaande wedstrijd, waarin HSC'21 wel een joekel van een kans kreeg. Ook Boussakou schoot nog een keer hard voorlangs.

Jong ADO Den Haag wilde de 0-1 stand verdedigen en eventueel uitbouwen, maar kreeg na rust al snel een domper te verwerken. Keeper Luuk Brand onderscheidde zich door een penalty te stoppen, maar was in de rebound alsnog kansloos. Diego van der Weide was de maker van het doelpunt. De 2-1 viel er meteen achteraan. Cenk Uguz rondde beheerst af na een goede steekpass. En omdat Jong ADO Den Haag deze klap ondanks een paar mogelijkheden niet meer te boven kon komen, werd het 2-1 in Haaksbergen.

De Derde Divisie blijkt dus even wennen voor Jong ADO Den Haag, dat volgende week zondag (29 september) weer thuis speelt. SV Blauw Geel '38 is dan te gast op De Aftrap. De wedstrijd begint dan om 14.30 uur.