Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 3 FC Utrecht
  • Oefenduel Onder 21
  • Maandag 18 maart 2019 14:00u
  • Cars Jeans Stadion

Het tweede elftal van ADO Den Haag heeft maandagmiddag een oefenduel afgewerkt met FC Utrecht. Met een combinatie-elftal gingen de Haagse beloften na een voorsprong met 2-3 onderuit tegen de ploeg uit de Domstad. Het hoogtepunt was een beauty van Yahya Boussakou (foto).

De oefenpot was met name ingelast om reserves van het eerste elftal speeltijd te geven, waaronder Mike Havekotte, Robin Polley, Thijmen Goppel, Mats van Kins, Melvyn Lorenzen, Elson Hooi en Tom Beugelsdijk. ADO Den Haag speelde een prima eerste helft tegen Utrecht, waar Michiel Kramer (ex-ADO Den Haag) in de basis stond. Nadat de bedrijvige Falkenburg al twee keer gevaarlijk was geweest, werd de score geopend. Lorenzen pikte een voorzet van Goppel op en rondde af, via een Utrechts been. Falkenburg verdubbelde bijna de marge, maar hij zag een vrije trap gepakt worden door Utrecht-goalie Nick Marsman. Aan Utrecht-zijde was Kramer gevaarlijk, maar Mike Havekotte was hem eerst nog de baas.

In de tweede helft keerde Utrecht het tij, nadat Falkenburg op aangeven van Hooi opnieuw een kans op de 2-0 had gekregen. Dave van den Berg gaf eerst nog een waarschuwing af met een panna en een pegel op de paal, maar ADO Den Haag kon niet voorkomen dat het duel volledig kantelde. Utrecht had het heft in handen, onder aanvoering van Nick Venema. De linksvoor rondde eerst af via de handen van Havekotte en was later, na een harde voorzet van Mohamed Mallahi, ook nog goed voor de 1-3. Tussendoor wist Kramer, eveneens via de vingertoppen van Havekotte, tot scoren te komen.

ADO Den Haag stevende dus af op een nederlaag, maar had nog wel een schitterend slotakkoord in petto. Invaller Yahya Boussakou scoorde op geweldige wijze, met een hard schot in de kruising. Hij kon een nederlaag niet voorkomen, maar gaf zijn midweekse contractondertekening hiermee wel extra glans.

Karakteristieken
ADO Den Haag 2 - FC Utrecht 2   2-3 (1-0)

Scoreverloop:
21. 1-0 Melvyn Lorenzen
52. 1-1 Nick Venema
71. 1-2 Michiel Kramer
78. 1-3 Nick Venema
88. 2-3 Yahya Boussakou

Opstelling ADO Den Haag 2: Havekotte; Polley, Beugelsdijk, Amofa, Achahbar; Rieder (66. Ebecilio), Falkenburg (66. Van Kleef), Van Kins; Goppel, Lorenzen, Hooi (66. Boussakou).

Opstelling FC Utrecht 2: Marsman; Van der Maarel, Huizingh (45. Kluivert), Hoogenhout (45. St. Jago), Guwara; Strieder (62. Dai), Görtler, Van den Berg; Venema, Kramer, Lehaire (62. Mallahi).