ADO Den Haag 3 - 0 Vitesse
  • Oefenduel Onder 21
  • Dinsdag 15 januari 2019 13:00u

Het tweede elftal van ADO Den Haag heeft dinsdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen de beloften van Vitesse. Het werd een mooie pot, aangezien de ploeg van Virgilio Teixeira met 3-0 wist te winnen. Chovanie Amatkarijo was de gevierde man met twee goals.

In augustus wisten de Haagse beloften al met 2-6 bij Vitesse te winnen en nu was het dus weer prijs tegen de Arnhemmers. In de eerste helft had de thuisploeg al een licht overwicht, maar was de eindfase te slordig. Vlak voor rust kreeg de tegenstander uit Gelderland nog wat goede kansen, maar het bleef in de eerste 45 minuten bij 0-0.

In de tweede helft wist ADO Den Haag 2 het krachtsverschil uit te drukken in de score. Dat deed het onder aanvoering van Amatkarijo, die het op zijn heupen had en tweemaal vanuit de counter scoorde. In beide gevallen was Johnny Reynolds de aangever. Het werd ook nog 3-0. Karim Loukili verzilverde namelijk een vrije trap. De middenvelder is op dit moment op stage bij ADO Den Haag, waar hij ook al in de jeugd speelde. Overigens maakte Kyle Ebecilio ook weer zijn opwachting, net als tegen Jong Sparta in december.

Basisopstelling ADO Den Haag 2: Schoonderwaldt; Owusu, Van den Ende, Amofa, Achahbar; Van Wetten, Rieder, Ebecilio; Amatkarijo, Botermans, Boussakou.