Terug naar resultaten
RKC Waalwijk 2 - 0 ADO Den Haag
  • Kampioenspoule Reservecompetitie
  • Maandag 11 maart 2019 18:30u
  • Mandemakers Stadion

ADO Den Haag heeft maandagavond een mooie kans laten liggen in Brabant. De ploeg van Virgilio Teixeira had de koppositie kunnen grijpen in de kampioenspoule van de Reservecompetitie, maar ging met 2-0 ten onder bij RKC Waalwijk. Het is de eerste verliespartij voor de Haagse beloften in vijf optredens.

Na overwinningen op Heracles Almelo (4-0) en PEC Zwolle (1-2) en gelijke spelen tegen Willem II en FC Emmen (beiden 1-1) slaagde ADO Den Haag 2 er dus niet in om haar ongeslagen status te behouden. In de 26ste minuut ging het al mis voor het team van Teixeira, toen RKC de score via Darren Maatsen opende omdat dat Haagse defensie niet goed stond. In de tweede helft lag de bal na één minuut alweer in het netje, door toedoen van Mario Bilate. Deze klap kwam ADO Den Haag 2 niet meer te boven. Er werden nauwelijks tot geen kansen meer gecreëerd.

ADO Den Haag 2 is nu de nummer drie van de kampioenspoule, met acht punten uit vijf duels. FC Twente (tien punten) en FC Emmen (negen punten) doen het net iets beter. Volgende week maandag spelen de beloften om 18.30 uur in het eigen Cars Jeans Stadion tegen FC Utrecht.

Basisopstelling RKC Waalwijk 2: Zielschot; De Graauw, Van Weert, Nikolov, Ndefe; Haddouchi, Bakari, Van den Hoven; Maatsen, Bilate, Min.

Basisopstelling ADO Den Haag 2: Groothuizen; Polley, Muringen, Amofa, Achahbar; Reynolds, Rieder, Ebecilio; Amatkarijo, Van Mil, Boussakou.