ADO Den Haag 4 - 0 Heracles Almelo
  • Kampioenspoule Reservecompetitie
  • Maandag 11 februari 2019 14:00u

Het tweede elftal van ADO Den Haag heeft haar tweede optreden in de kampioenspoule van de voorjaarscompetitie opgeluisterd met een glansrijke overwinning op Heracles Almelo 2. Er werd met 4-0 gewonnen van de Heraclieden. Chovanie Amatkarijo was de gevierde man met een hattrick, Tyrone Owusu maakte de andere goal.

ADO Den Haag 2 startte het seizoen twee weken terug met een 1-1 gelijkspel bij Willem II, maar haalde flink uit in de tweede wedstrijd. Dat deed het met een aantal bekende gezichten in de basisploeg. Onder meer Indy Groothuizen, Thijmen Goppel, Yuning Zhang en Kyle Ebecilio maakten hun opwachting. Ricardo Kishna zou ook minuten maken, maar bleek niet speelklaar te zijn. Daardoor mocht Amatkarijo opdraven.

Amatkarijo bleek gretiger dan ooit tevoren te zijn. De behendige buitenspeler had het op zijn heupen tegen Heracles, dat via Zeki Erkilinc wel de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Maar vanaf de veertiende minuut begon het feestje van Amatkarijo. De rappe aanvaller werd toen met een harde voorzet bediend door Zhang en rondde prima af: 1-0. Binnen een half uur had Amatkarijo ook zijn tweede van de middag erin liggen. Vlak nadat Ebecilio een fraaie pegel uit de kruising gestompt zag worden door doelman Michael Brouwer, schoot Amatkarijo vanaf het randje van de zestien de 2-0 tegen de touwen.

In de tweede helft kreeg Amatkarijo al snel de kans om zijn hattrick te completeren. Brouwer redde echter. Toch kwam de hattrick er alsnog voor de aanvaller van ADO Den Haag. Nadat Zhang en Yoëll van Nief kansen onbenut lieten, promoveerde Amatkarijo een pass van Johnny Reynolds tot een doelpunt. En alsof dat nog niet genoeg was, viel ook nog de 4-0. Owusu was het eindstation van een schitterende aanval over veel schijven, waarbij ook Thijmen Goppel en Reynolds betrokken waren. Heracles had via Van Nieff, Erkilinc (tweemaal) en Silvester van der Water nog de kans om de eer te redden, maar dat lukte de ploeg uit Almelo niet.

Zodoende staat ADO Den Haag 2 na twee speelronden op vier punten, evenveel als NEC 2 en Fortuna Sittard 2, de andere gedeelde koplopers.

ADO Den Haag 2 – Heracles Almelo 2    4-0 (2-0)

Scoreverloop: 14. Amatkarijo 1-0, 27. Amatkarijo 2-0, 50. Amatkarijo 3-0, 65. Owusu 4-0.

Scheidsrechter: Jan Tempelaar

Opstelling ADO Den Haag 2: Groothuizen; Owusu, Muringen, Amofa, Achahbar; Reynolds, Rieder, Ebecilio; Goppel, Zhang (46. Van Mil), Amatkarijo (82. Boussakou)

Opstelling Heracles Almelo 2: Brouwer; Van Benthem, Sama, Knoester, Hardeveld (46. Leemhuis); Duarte (86. Roossien), Van Nieff, Erkilinc; Van der Water, Dalmau, Dos Santos.

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Harry Broeze