Willem II 1 - 1 ADO Den Haag
  • Kampioenspoule Reservecompetitie
  • Maandag 28 januari 2019 18:30u
  • Sportclub 't Zand

Het tweede elftal van ADO Den Haag is de kampioenspoule van de voorjaarscompetitie maandag begonnen met een gedenkwaardig gelijkspel. In Tilburg speelde het elftal van Virgilio Teixeira met 1-1 gelijk tegen de reserves van Willem II. Doelman Mike Havekotte maakte in de 95ste minuut uit een corner van Tijmen Goppel de gelijkmaker, terwijl Ricardo Kishna zijn rentree maakte.

Bij de aftrap van het tweede elftal in de kampioenspoule ging de meeste aandacht uiteraard uit naar Kishna. De aanvaller maakte na zestien maanden blessureleed weer zijn eerste minuten als voetballer. De rentree moest al twee keer worden uitgesteld, maar nu kon de Hagenaar starten aan zijn favoriete linkerkant. Op Sportpark Bijstervelden van SC ’t Zand liet Kishna zien dat hij het nog niet verleerd is. Gevaarlijk aan de bal, goede loopacties en bijna verantwoordelijk voor drie assists. En dat binnen 32 minuten. Toen maakte een opgeluchte, maar vermoeide Kishna plaats voor Mats van Kins.

De eerste periode was ADO Den Haag ook de betere ploeg. Het elftal van Teixeira had het meeste balbezit en creëerde mogelijkheden via Chovanie Amatkarijo, Shaquille Pinas, Maarten Rieder en Kyle Ebecilio. Laatstgenoemde is als amateur aangetrokken en speelde zijn eerste competitiewedstrijd sinds zijn terugkeer. De Tilburgse doelman Michael Woud of het houtwerk stonden Haags succes in de weg. Toch keken de Hagenaars al na iets meer dan een kwartier tegen een achterstand aan. Mike Havekotte speelde Pinas aan in de achterste lijn. Zijn balverlies bracht Willem II vlak bij de Haagse zestien in balbezit en met een korte combinatie kon Dries Saddiki worden gevonden. Hij tikte de bal van dichtbij in en zette de Tricolores tegen de verhouding in op voorsprong. Kort voor rust schoot Ebecilio nog een vrije trap over en kreeg Rieder de gelegenheid om de gelijkmaker te scoren. De behendige middenvelder zag zijn inzet van dichtbij gekeerd door Woud en schoot de rebound naast de goal.

In de tweede helft veranderde er eigenlijk weinig aan het spelbeeld; ADO Den Haag was de voetballende ploeg en had het meeste balbezit. Willem II voelde zich in een leunstoel rond de eigen zestien en kwam niet verder tot wat snelle uitbraken na Haags balverlies. ADO Den Haag drong steeds meer aan. Een schuiver van Van Kins belandde in de handen van de doelman. Een schot van Goppel kwam terecht in de bosjes achter het veld van SC ’t Zand, de thuisbasis van het tweede van Willem II. En de inzet die Johnny Reynolds vanaf zijn hoofd liet vertrekken belandde via de vingertoppen van doelman Woud op de lat. Met Yahya Boussakou en Killian van Mil als verse krachten zette ADO Den Haag aan voor een slotakkoord. Onder toeziend oog van trainer Fons Groenendijk en zijn staf mocht ADO Den Haag meerdere corners nemen. Maar steeds kon de beslissende tik niet worden uitgedeeld. Schoten van Pinas werden geblokt en Amatkarijo kwam een teenlengte tekort om een voorzet vanaf links van Pinas tot doelpunt te promoveren. Havekotte toonde zich aan de andere kant belangrijk door een inzet van de in de counter weggestoken Atakan Akkaynak vanaf een meter of tien te stoppen.

De verdiende gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch. In de 95ste minuut mocht ADO Den Haag nog een corner nemen. Ook Havekotte ging mee naar voren. Een memorabel moment volgde. De doelman kreeg een voet achter de hoekschop van Goppel en zag zijn inzet via een verdediger van Willem II over de doellijn rollen. De eerste Haagse doelman na Martin Hansen die een belangrijke gelijkmaker wist te scoren. Het was gelijk het slotakkoord van een wedstrijd waarin de reserves van ADO Den Haag meer hadden verdiend, maar tot opluchting van iedereen nog wel een nederlaag konden voorkomen. Na afloop toonde Kishna zich een blij mens. Hij sloot een spannende dag af met een goed verlopen rentree. Een grote stap in zijn herstel is gezet. En Havekotte herstelde de balans in de wedstrijd. Reden om met een bescheiden glimlach de bus naar Den Haag in te stappen.

Willem II 2 - ADO Den Haag 2   1-1 (1-0)

Scoreverloop: 15. Saddiki 1-0, 95. Havekotte 1-1

Opstelling ADO Den Haag: Havekotte; Polley, Muringen, Pinas, Achahbar (80. Boussakou); Reynolds (80. Van Mil), Rieder, Ebecilio; Goppel, Amatkarijo en Kishna (32. Van Kins)