Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 1 Sparta Rotterdam
  • Oefenduel Onder 21
  • Dinsdag 11 december 2018 13:30u
  • Cars Jeans Stadion

Het tweede elftal van ADO Dan Haag heeft dinsdag een oefenwedstrijd afgewerkt tegen de beloften van Sparta Rotterdam. Het werd een verdienstelijk optreden van de ploeg van Virgilio Teixeira, die dankzij goals van Dehninio Muringen en Killian van Mil met 2-1 wonnen. De Spartaanse treffer viel te laat om het nog spannend te maken.

Na vorige week met maar liefst acht leden van de eerste selectie tegen Roda JC gespeeld te hebben, kwamen er louter beloftespelers in actie tegen Sparta. Het keurkorps maakte er een prima oefenwedstrijd van. Sparta werd verdiend met 2-1 opzij geschoven in het Cars Jeans Stadion, al had de Kasteelclub ook de nodige kansen.

In de eerste helft van het oefentreffen waren er nog geen doelpunten te noteren. Het meest dicht bij een goal was Chovanie Amatkarijo, die binnen tien minuten bijna de score opende na een heerlijke slalom van Benjamin Reemst. Deze aangever nam later zelf het doel onder vuur, maar zijn schot miste richting. Ook werd een schot van Tyronne Owusu gepakt door Sparta-goalie Kenny Lipman. De Spartanen waren ook meermaals dreigend, maar al het gevaar werd ontmanteld door de sterk keepende Youri Schoonderwaldt.

Na de theepauze stond het Haagse vizier wel op scherp. Amatkarijo kreeg meteen al een goede kans, maar stuitte op Lipman. Bij de daaruit voortvloeiende corner was het wel prijs voor Teixeira en de zijnen: Muringen ving de bal op een schoot onberispelijk raak: 1-0. De Haagse beloften schakelden niet terug, maar gooiden er juist een tandje bij. Dat resulteerde in de 2-0. Van Mil won al lopend een kopduel, lanceerde zichzelf daarmee en wist de bal vervolgens koeltjes lang Lipman te schuiven.

Hierna deed ADO Den Haag 2 het wel wat rustiger aan. Sparta kwam er nog een paar gevaarlijk uit, maar weer wist Schoonderwaldt zich te onderscheiden. De doelman moest wel nog één keer vissen. Eerst had hij nog geluk dat Gianni dos Santos de bal tegen de paal pegelde, maar de Spartaanse invaller redde in de slotseconde nog wel de eer: 2-1.

Opstelling ADO Den Haag 2: Schoonderwaldt; Owusu, Muringen (64. Van Kleef), Rieder (46. Botermans), Achahbar (46. Van den Ende); Reynolds (76. Ebecilio), Heijberg, Van Wetten; Amatkarijo, Van Mil, Reemst.

Auteur: Koen Jans