Terug naar resultaten
Vitesse 2 - 6 ADO Den Haag
  • Oefenduel Onder 21
  • Donderdag 16 augustus 2018 14:00u
  • Sportcomplex Papendal

Het tweede elftal van ADO Den Haag heeft donderdagmiddag een flinke portie zelfvertrouwen getankt voor haar begin aan de reservecompetitie. De formatie van Virgilio Teixeira won met maar liefst 2-6 bij Vitesse. De oefenwedstrijd op Sportcomplex Papendal werd gespeeld omdat de competitiestart tegen Helmond Sport afgelopen maandag werd uitgesteld

ADO Den Haag 2 kwam na ruim een kwartier spelen op achterstand tegen Vitesse door een goal van Mats Grotenbreg, maar kwam daarna flink op stoom in Arnhem. Maarten Rieder was de grote man aan Haagse zijde. De creatieve nummer 10 maakte in slechts negen minuten tijd een loepzuivere hattrick. Eerst nam Rieder een voorzet van Nadir Achabar in één keer op de slof, daarna profiteerde hij van een verkeerde terugspeelbal. Hij maakte de triologie compleet door een rebound na een schot van Mats van Kins te benutten. Van Kins was op slag van rust zelf ook trefzeker met een intikkertje: 1-4. Even daarvoor was er een uitstekende redding van Timon Fickert op een fraai schot van een Vitessenaar.

In de tweede helft werd het goede spel doorgezet. Nadat de ploeg van Teixeira al de lat raakte, viel de 1-5 toch al snel. Na fantastisch werk van Van Kins kon Kick de Goede in twee instanties binnentikken. De Goede had het op zijn heupen, aangezien hij in de 63ste minuut ook zijn tweede treffer van de middag aantekende na een vlotte aanval met daarin ook een fraai overstapje. Vitesse maakte nog wel de 2-6, maar eindigde het duel wegens een rode kaart uit frustratie met tien man. Zo heeft ADO Den Haag 2 voor de start van de competitie - het thuisduel met Feyenoord van komnde maandag (14.00 uur) - de smaak aardig te pakken gekregen. 

Basisopstelling ADO Den Haag 2: Fikkert; Owusu, Van den Ende, Amofa, Achaba; Reynolds, Van Wetten, Rieder; Amatkarijo, Van Huffel, Van Kins.