VVSB 2 - 2 ADO Den Haag
  • Oefenduel Onder 21
  • Donderdag 09 augustus 2018 20:00u
  • Sportpark De Boekhorst

Vier dagen voor de start van de reservecompetitie heeft ADO Den Haag 2 in de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 2-2 gelijkgespeeld bij en tegen VVSB. Yahya Boussakou en Chovanie Amatkarijo verzorgden de doelpunten namens de ploeg van Virgilio Teixeira.

Het is een aardig resultaat in de barre omstandigheden op Sportpark De Boekhorst, maar de beloften gaven wel een voorsprong weg in Noordwijkerhout. Bij rust stond het namelijk 0-2. Boussakou verzilverde een strafschop, Amatkarijo (foto boven) maakte een zeer fraaie treffer. De buitenspeler creëerde aan de linkerkant van het veld ruimte voor een schot en was prachtig trefzeker in de bovenhoek.

In de tweede helft gaf de beloftenploeg de zege uit handen tegen de tweededivisionist. In de 65ste minuut profiteerde VVSB van matig verdedigend werk bij ADO Den Haag 2, waardoor het 1-2 werd. Tien minuten voor tijd viel ook nog de gelijkmaker. Timon Fikkert redde goed bij een één-op-één situatie, maar na de redding werd de bal van buiten de zestien meter over de uitgekomen keeper gelobd. Maarten Reijneveld kreeg in de slotfase nog een uitgelezen kans op de 2-3, maar het mocht niet zo zijn voor Teixeira en de zijnen.

ADO Den Haag 2 opent komende maandag (18.30 uur) de reservecompetitie met een uitwedstrijd tegen Helmond Sport.