Terug naar resultaten
ADO Den Haag 1 - 4 SBV Excelsior
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 12 november 2018 18:30u
  • Cars Jeans Stadion

Het tweede elftal van ADO Den Haag begon het seizoen met vier zeges in vijf optredens, maar is na de ijzersterke start ietwat aan het afglijden op de ranglijst. Na de averij tegen NAC Breda 2 (1-1) en FC Eindhoven 2 (2-0) moest de ploeg van Virgilio Teixeira maandagavond ruim haar meerdere erkennen in Excelsior 2: 1-4.

De Haagse beloften kregen een lesje in effectiviteit van Excelsior, dat bovendien een blik met daarin een flinke portie spelers uit de eerste selectie opentrok. Bij ADO Den Haag was er, mede vanwege de oefenwedstrijd van een combinatieteam tegen FC Volendam (2-2) eerder op de dag, enkel plaats voor de jongere garde.

Na zeven minuten spelen kwam de formatie van Teixeira al achter de feiten aan te lopen. Mounir El Hamdoui werd in de diepte weggestuurd, trok de bal laag voor en stelde Denis Mahmudov in staat om de 0-1 te maken. ADO Den Haag formuleerde bijna direct een antwoord, maar een pegel van Maarten Rieder ging net naast. De behendige spelmaker was even later het eindstation van een fraaie aanval, maar schoot toen over. Tussendoor wisten Johnny Reynolds en Dehninio Muringen zich geen raad met goede kopkansen en kreeg El Hamdaoui namens de Kralingse bezoekers een aantal aardige mogelijkheden. Verder dan zijn assist en een schot tegen de paal kwam de gelouterde aanvaller niet.

Voor rust was er niet echt sprake van een voetballend overwicht voor Excelsior, maar de ploeg van coach André Hoekstra was wel dreigender. Dat uitte zich nogmaals in de score, aangezien Jinty Caenepeel in de 43ste minuut de marge verdubbelde. Met een schuiver passeerde de Vlaming de uitgekomen doelman Youri Schoonderwaldt. Een nieuwe domper voor de Haagse beloften, maar toch viel op slag van rust nog wel de aansluitingstreffer. Chovanie Amatkarijo prikte raak, nadat Killian van Mil eerst nog op keeper Alessandro Damen stuitte.

In de tweede helft kende ADO Den Haag 2 een goede eerste tien minuten. De bal wilde er echter niet in. Amatkarijo en Tyronne Owusu wisten Damen niet te verschalken en eerstgenoemde schoot de bal vanuit kansrijke positie ook wild over. Na een klein uurtje werd de wedstrijd beslist. Reynolds kreeg een penalty tegen na een onnodige tackle in de zestien meter en Mahmudov bepaalde met zijn tweede goal van de avond de stand op 1-3. Toen Siebe Horemans vanuit een hoekschop met een achterwaartse kopbal de 1-4 maakte, werd het duel nooit meer spannend. Invaller Yahya Boussakou en Rieder kregen nog de kans om de eer te redden, maar het was niet de avond van de Haagse beloften.

ADO Den Haag 2 blijft nu op de vijfde plaats staan in Poule B van de Reservecompetitie. Deze plek moeten de Haagse beloften behouden om zich te plaatsen voor de voorjaarscompetitie waarin gestreden wordt om eventuele vrijgekomen plaatsen in de Derde Divisie. Er zijn nog twee duels te gaan: Willem II komt op 26 november langs in het Cars Jeans Stadion en de najaarscompetitie wordt op 3 december afgesloten bij Roda JC Kerkrade 2.

Karakteristieken

ADO Den Haag 2 – Excelsior 2   1-4 (1-2)

Scoreverloop: 7. Mahmudov 0-1, 43. Caenepeel 0-2, 45. Amatkarijo 1-2, 53. Mahmudov 1-3 (penalty), 69. Horemans 1-4

Scheidsrechter: Roel de Cock

Rode kaart: Amatkarijo (64.)

Opstelling ADO Den Haag 2: Schoonderwaldt; Owusu, Muringen, Amofa, Achahbar; Reynolds, Rieder, Van Wetten; Amatkarijo, Van Mil, Heijberg (66. Boussakou)

Auteur: Koen Jans