Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 1 Willem II
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 26 november 2018 18:30u
  • Cars Jeans Stadion

Het tweede elftal van ADO Den Haag heeft maandagavond een belangrijke driepunter gepakt. In het eigen Cars Jeans Stadion werd Willem II dankzij een dubbelklapper van Maarten Rieder met 2-1 gevloerd. Door de winst hebben de Haagse beloften een uitstekende kans om zich te plaatsen voor de sterke voorjaarsgroep.

Het begon meteen lekker voor de beloften van ADO Den Haag, aangezien het binnen drie minuten al 1-0 stond. De vlijmscherpe Thijmen Goppel profiteerde van een Tilburgs misverstand, legde de bal breed op Rieder en stelde de aanvallende middenvelder daarmee in staat om de score te openen. Een mooie start, maar al snel volgde een antwoord van Willem II. Jordy Croux gaf voor, waarna Kristófer Kristinsson overtuigend afrondde. Een domper voor de thuisploeg, die hierdoor ook even van slag was. Dat leidde tot kansen van Justin Ogenia en Croux, maar niet tot een nieuwe tegentreffer.

Bij ADO Den Haag 2 stond Yuning Zhang, die afgelopen zaterdag goed inviel tegen PEC Zwolle (2-3 winst), in de spits. Voor China onder 23-bondscoach Guus Hiddink reden genoeg om aandachtig toeschouwer te zijn in het Cars Jeans Stadion. Hiddink zag dat Zhang bedrijvig was en ook een aantal kansen kreeg, maar ook dat het bij de spits net niet meezat in de afronding. Zo werd een schotkans na een minuut of twintig niet verzilverd door Zhang en vond de Chinese international tot twee keer toe Willem II-doelman Luuk Brand op zijn weg.

Wie het vizier wel volledig op scherp had staan, was Rieder. De maker van de 1-0 tekende opnieuw voor een Haagse voorsprong tegen Willem II. Na een fraaie dieptepass met buitenkant wreef van Goppel rondde de offensieve middenvelder keurig af. Johnny Reynolds, Mats van Kins, Zhang en Rieder konden de marge voor rust nog verdubbelen, maar lieten dit na.

In de eerste helft reeg ADO Den Haag 2 de kansen aaneen, maar het tweede bedrijf leverde beduidend minder kansen op. Hoewel het team van Teixeira de regie wel in handen had, waren de grootste kansen voor Willem II. Dat gaf Mike Havekotte de kans om zich tweemaal te onderscheiden. De keeper weerhield Dimitris Kolovos en Bartlomiej Urbanski op katachtige wijze van het scoren. Aan Haagse zijde was Robin Polley, die afgelopen vrijdag zijn contract bij ADO Den Haag tekende, dicht bij succes. De rechtsback schoot de bal echter hard in het zijnet. Shaquille Pinas en Goppel zorgden allebei bijna voor een mooi slotakkoord, maar beide spelers pegelden de bal snoeihard tegen de lat. Zodoende bleef het bij 2-1 voor het tweede elftal van ADO Den Haag.

ADO Den Haag 2 werd dit seizoen op basis van geografische ligging ingedeeld in Poule B van de Reservecompetitie. Coach Virgilio Teixeira wist dat zijn ploeg in de top-vijf moest eindigen om na de herindeling in de sterkste groep terecht te komen. De nummers één, twee en drie van de voorjaarspoule (bovenste helft) zouden in aanmerking komen voor maximaal drie promotieplekken in de Derde Divisie, al is dat afhankelijk van de prestaties van Jong FC Volendam, Jong FC Groningen en Jong FC Den Bosch. Met nog één wedstrijd te gaan ligt ADO Den Haag 2 door de winst goed op schema. Het staat vierde en wordt alleen nog ingehaald als er volgende week verloren wordt bij Roda JC Kerkrade en zowel Willem II als Excelsior hun resterende duel(s) weet te winnen.

Karakteristieken 
ADO Den Haag 2 – Willem II 2   2-1 (2-1)

Scoreverloop: 3. Rieder 1-0, 5. Kristinsson 1-1, 26. Rieder 2-1

Scheidsrechter: Martijn Vos

Opstelling ADO Den Haag 2: Havekotte; Polley, Muringen, Pinas, Amofa (89. Owusu); Reynolds, Rieder, Van Wetten; Goppel, Zhang, Van Kins (82. Boussakou).

Opstelling Willem II 2: Brand; Ogenia, Van den Bogert, Peters, Abbel; Saddiki (68. Lauwers), Akkaynak (77. Merabet), McGarry (64. Urbanski); Croux, Kristinsson, Kolovos.

Auteur: Koen Jans