Roda JC 3 - 0 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 06 februari 2017 18:30u
  • Parkstad Limburg Stadion

Het tweede team van ADO Den Haag is maandagavond tegen een 3-0 nederlaag aangelopen. In de verre uitwedstrijd tegen Roda JC 2 stond het bij rust nog 0-0, maar door drie goals na de pauze pakten de Limburgers toch de drie punten.

ADO Den Haag bestond vrijwel alleen maar uit spelers van de hoofdselectie. Bekende namen die coach Ger van Weelden het veld instuurde waren onder andere Trevor David, Danny Bakker (aanvoerder), Dion Malone, Donny Gorter, Sheraldo Becker en Mike Havenaar. Allemaal spelers die terugkeerden van blessures of vrijdag tegen Vitesse niet, of maar kort, in actie kwamen.

In de eerste helft gebeurde er niet veel. ADO Den Haag was wel de betere ploeg, maar kon dat overwicht niet uitdrukken in kansen. Af en toe kwam het wel via de zijkanten goed door met Becker. Het ontbrak echter aan een zuivere eindpass.

Al na drie minuten spelen in het tweede bedrijf viel er een doelpunt voor Roda JC. Op een voorzet van links kopte Tim Blätter geheel vrijstaand richting de Haagse goal. Zijn eerste inzet werd nog gepareerd door Rody de Boer. De keeper was in de rebound kansloos. Twee minuten later stond het alweer 2-0. Uit een counter wist invaller Lynes Houri af te ronden. ADO Den Haag kreeg in het vervolg nog wel wat kansen, maar dat bleef zonder succes. Vlak voor tijd maakte Roda JC er nog 3-0 van. Uit een vrije trap kopte Kahraman Demirtas tegen de touwen. Daar zou het bij blijven in Kerkrade.

Door de overwinning van Roda JC zijn de Limburgers ADO Den Haag gepasseerd op de ranglijst. Roda JC staat nu zevende, de Hagenaars achtste en laatste. Uit zeven wedstrijden heeft ADO Den Haag zeven punten gepakt. Volgende week staat er wederom een uitduel op het programma voor de ploeg van Van Weelden. Op maandag 13 februari wordt er om 18.30 uur afgetrapt bij Heracles Almelo 2, de huidige nummer drie in reservecompetitie A.

Roda JC 2 – ADO Den Haag 2        3–0 (0-0)

Scoreverloop: 48. Blätter 1-0, 50. Houri 2-0, 90. Demirtas 3-0

Scheidsrechter: Arthur Midden

Opstelling Roda JC 2: Wolters; Verboom, Stassar, Demirtas, Souren, Gnjatic, Blätter, Mmaee, Schlösser, Raykov, Savic

Opstelling ADO Den Haag 2: De Boer; David, Asmelash, Bakker (71. Berends), Nwankwo; Malone, Schouten, Gorter (64. De Groot); Becker, Havenaar (46. Duijvestijn), Amatkarijo