In de eDivisie strijden 36 eSporters (twee per Eredivisieclub) om het Nederlandse kampioenschap en een prijzenpot van maar liefst 100.000 euro, maar er zijn ook ‘Global Series Points’ voor de spelers te verdienen. Deze punten tellen mee voor plaatsing voor de FIFA eWORLD CUP. Voor de Eredivisie, de clubs, de eSporters en bedrijven is de eDivisie een uniek platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun club te vergroten.

De razendpopulaire eDivisie is alweer toe aan haar vierde seizoen, waarin er veel vernieuwd is. Zo moet elke club twee eSporters leveren in plaats van één. Danny Hazebroek vertegenwoordigt ADO Den Haag op de Playstation 4, terwijl AZ-huurling Jens van der Flier in het geel-groen op de Xbox uitkomt. De resultaten van beide eSporters worden, per speelronde, bij elkaar opgeteld, waardoor het teambelang voorop staat. ADO Den Haag is ervan overtuigd dat het met Hazebroek en Van der Flier twee spelers heeft gevonden die met hun kwaliteiten kunnen verrassen in de eDivisie, maar ook met hun karakter passen bij de club. Lees hier meer over onze eSporters.

Dankzij een partnerschap met het Zweedse productiebedrijf DreamHack kan de eDivisie dit seizoen flink doorgroeien op het stevige fundament dat in de vorige jaren gelegd werd. Dat uit zich onder meer in een prijzenpot van 100.000 euro. Vorig seizoen behaalde de eDivisie maar liefst 17.550.000 views.

Via Instagram blijf je continu op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent ADO Den Haag eSports.

Volg ADO Den Haag eSports!