De vernieuwde eDivisie is op dinsdag 13 november 2018 van start gegaan. Achttien eSporters strijden om het Nederlands kampioenschap, maar er zijn ook ‘Global Series Points’ te verdienen in de eDivisie. Deze tellen mee voor plaatsing voor de FIFA eWORLD CUP. Voor de Eredivisie, de clubs en bedrijven is de eDivisie een uniek platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun club te vergroten.

In de nieuwe competitieopzet van de eDivisie bestaan er drie poules van zes clubs, zowel in het Playstation 4-seizoen als in het Xbox-seizoen. In de groepen gaan de nummers één en twee door naar de knock-outs en spelen de nummers drie en vier play-offs om de laatste twee plaatsen. In de knock-outs spelen er dus acht clubs om de titel. Dit seizoen mogen de eSporters alle spelers in FIFA 19 Ultimate Team gebruiken, waardoor er sprake is van sportief evenwicht tussen de teams.

visual competitieopzet 1819

De eDivisie wordt doorgaans uitgezonden op FOX Sports 1. Een dag na de duels verschijnen deze ook op YouTube. Vorig seizoen werden de wedstrijden van de succesvolle eDivisie in totaal ruim 16,3 miljoen keer (!) bekeken.

Via Instagram blijf je continu op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent ADO Den Haag eSports.

Volg ADO Den Haag eSports!