Terug naar resultaten
PEC Zwolle 0 - 3 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zondag 20 november 2022 12:15u
  • MAC³PARK stadion

ADO Den Haag Vrouwen heeft de competitie na de interlandstop prima hervat. In Zwolle werd PEC met overtuiging aan de zegekar gebonden.

Trainer Sjaak Polak zag zijn team in Zwolle prima uit de startblokken schieten. Al in de eerste minuut creëerde Lobe Loonen een schietkans voor Nikki IJzerman. Haar schot ging voorlangs. Zes minuten later was het wel prijs. Opnieuw fungeerde Loonen als aangeefster en dit keer liet IJzerman de mogelijkheid niet liggen: 0-1. Bij een vrije trap van PEC stond daarna de lat een gelijkmaker in de weg. Vervolgens bracht Barbara Lorsheyd uitstekend redding bij een nieuwe vrije trap. Nu was het weer de beurt aan ADO Den Haag. Manon van Raay zag de bal na een harde uithaal van de Zwolse lijn gehaald. In de rebound werd de inzet van Wiëlle Douma geblokt. Bij een nieuwe schietkans voor Van Raay bracht goalie Van der Flier redding.

En toen, in de slotfase van de eerste helft, leek de doorgebroken Liz Rijsbergen op weg naar de 0-2. Kemper haalde haar naar het gras en incasseerde daarvoor een rode kaart. Uit de vrije trap kogelde Daniëlle Noordermeer tegen de lat. Het bleek slechts uitstel van executie. ADO Den Haags Master of Science nam het doel niet veel later nog eens onder vuur en vond nu feilloos de linkerhoek: 0-2.

Mocht PEC Zwolle nog met hoop op een wederopstanding uit de kleedkamer zijn gekomen, dan drukten de gasten die snel de kop in. Met een heerlijk afstandsschot bracht Louise van Oosten haar eerste doelpunt voor de hoofdmacht op haar naam: 0-3. Direct daarna voorkwam Lorsheyd een tegentreffer van de thuisploeg en maakte Lysanne van der Wal haar welkome rentree als invalster. De gasten konden daarna de voet van het gaspedaal halen. In het Haags kwartiertje ontstond er weer gevaar voor het Zwolse doel. Rijsbergen, Van Raay en Van Oosten kregen de bal niet langs Van der Flier. Daardoor bleef het bij 0-3 en gingen met blauwe vingers van de kou de drie punten in de tas mee terug naar Den Haag.

Karakteristieken

PEC Zwolle - ADO Den Haag Vrouwen 0-3 (0-2)

Scoreverloop: 7. IJzerman 0-1, 43. Noordermeer 0-2, 56. Van Oosten 0-3

Scheidsrechter: Henon

Toeschouwers: +/- 250

Opstelling PEC Zwolle:

Van der Flier; Vliek, Pruim, Kemper, Bouzerrade; Speelman (46. Rutgers), Noordman, Van Bentem; Walk, Maatman (46. Weiman), Van de Velde (46. Van Egmond)

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Vonk (59. Stoop), Noordermeer, Douma (82. Pijnacker Hordijk), Nelemans; Van Oosten, Van Raay, Raaijmakers (59. Van der Wal); Rijsbergen (82. Wammes), Loonen, IJzerman (86. Susanna)

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner