Terug naar resultaten
ADO Den Haag 4 - 0 SC Telstar
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zondag 18 september 2022 12:15u
  • Bingoal Stadion

Na een prima voorbereiding ging ADO Den Haag Vrouwen zondag uitstekend van start in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Het team van trainer Sjaak Polak kwam thuis tegen Telstar ten slotte één goaltje tekort om FC Twente van de koppositie te verdringen.

Op ESPN's Super Sunday stond ADO Den Haag Vrouwen met vier nieuwkomers aan de aftrap. De weg naar het doel van het in de Vrouwen Eredivisie teruggekeerde Telstar wisten de Haagse vrouwen snel te vinden. Liz Rijsbergen zette Jaimy Ravensbergen vlot vrij voor het doel, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Kort daarna stuurde Ravensbergen Nikki IJzerman weg. Haar voorzet op maat promoveerde Lobke Loonen prompt tot de openingstreffer: 1-0. Op de gezellig drukke eretribune van het Bingoal Stadion ging het publiek er eens goed voor zitten.

Dat Telstar verdienstelijk tegenspel bood, bleek onder meer uit een aantal corners en een cruciaal blok van Daniëlle Noordermeer. De echte kansen waren echter aan de andere kant te zien. Kayra Nelemans stichtte verschillende keren gevaar met een nieuwe cornervariant. Rijsbergen zag een schot net geblokt. Na goed voorbereidend werk van Ravensbergen nam Chloé Vande Velde het doel van afstand onder vuur. Via een Telstar-hoofd ging de bal net over. Rijsbergen wurmde zich vanaf de vleugel tussen twee verdedigster door. Haar schot werd gekeerd door doelvrouw Steen. Lysanne van der Wal gaf IJzerman een vrije doorgang naar het doel. Haar poging scheerde over het doel. Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel, bleef het ook mogelijkheden regenen. Rijsbergen mikte nog eens naast. Toen Ravensbergen Steen al gepaseerd leek, wist deze de bal toch nog tot hoekschop te verwerken. Bij een uitnodigende trekbal van IJzerman was geen ploeggenote ter plekke om af te ronden. Net voor de rust vond Nelemans Rijsbergen met een fraaie cross-pass. De WK-ganger liet de doelvrouw kansloos met een lob, maar via de lat stuitte. de bal over.

Even op adem gekomen begon ADO Den Haag Vrouwen net zo voortvarend aan de tweede helft. Loonen schonk IJzerman bijna direct een nieuwe kans. De bal verdween naast. Daarna bracht Rijsbergen - uitgeroepen tot PowerGirl Radio Powervrouw van de wedstrijd - met een scherp aangesneden voorzet de Velsense defensie in de problemen. Vande Velde volleerde de bal onverbiddelijk in de hoek: 2-0. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, zeker omdat de ijzersterke Haagse verdediging de tegenstander zelfs niet in de buurt van captain Barbara Lorsheyd liet komen. 

Het wachten was op meer Haagse treffers. Aangespeeld door Loonen werd Ravensbergen in het strafschopgebied onderuit gehaald. Loonen nam plaats achter de stip en joeg de bal in de uiterste hoek: 3-0. Vlot combinerend bleven de Haagse vrouwen de tegenstander onder druk houden. IJzerman schoot nog eens over, Van der Wal naast en Ravensbergen in handen van de doelvrouw. Van der Wal zag een inzet van de lijn gehaald. Invalster Louise van Oosten schoot in de rebound over. Met een met de hak meegenomen bal kreeg Rijsbergen het publiek op de banken. Uit haar voorzet stuitte Ravensbergen nog eens op Steen. In het Haags kwartiertje was het dan toch nog eens prijs. IJzerman lanceerde met een cross-pass Rijsbergen en de rappe rechtsbuiten schonk Ravensbergen een niet te missen kans: 4-0. Met een vijfde treffer had ADO Den Haag Vrouwen de koppositie van FC Twente nog kunnen overnemen. Pleun Raaijmakers was er dicht bij, maar zag haar schot net uit de hoek gehaald. In blessuretijd manoeuvreerde Ravensbergen Manon van Raay in scoringspositie. Haar uithaal eindigde op de voet van Steen. Het enthousiasme van het thuispubliek na afloop was er niet minder om.

Karakteristieken

ADO Den Haag Vrouwen - Telstar 4-0 (1-0)

Scoreverloop: 5. Loonen 1-0, 29. Vande Velde 2-0, 63. Loonen (penalty) 3-0, 79. Ravensbergen 4-0

Scheidsrechter: Helgering

Toeschouwers: 523

Opstellling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Vonk, Noordermeer, Douma, Nelemans; Vande Velde (87. Van Raay), Ravensbergen, Van der Wal (87. Raaijmakers); Rijsbergen (85. Wammes), Loonen (67. Van Oosten), IJzerman (85. Susanna)

Opstelling Telstar:

Steen; Hermans, Ursem (46. Lagcher), Van Zelst (79. Vader), Kruijthof (85. Wierda), Coady, Prins, Bruinenberg, Hassani, Donker, Drost

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner