Terug naar resultaten
PSV 6 - 2 ADO Den Haag
  • Play-offs
  • Vrijdag 14 mei 2021 20:00u
  • Sportpark De Herdgang

Drie weken voor de bekerfinale tegen PSV verloor ADO Den Haag Vrouwen het laatste play-offtreffen met de Eindhovenaren ruim. In het Philips Stadion moest de ploeg van trainer Sjaak Polak het vrijdag vooral afleggen in effectiviteit.

PSV begon gretig aan het allereerste optreden in het eigen Philips Stadion. Barbara Lorsheyd werd snel tot een eerste redding gedwongen en Pleun Raaijmakers haalde een inzet van Nouwen na een hoekschop weg. Nog voor ADO Den Haag Van Veenendaal onder vuur had genomen, belandde een voorzet van PSV via Amber Verspaget in eigen doel.

De meiden van Polak zetten zich over die tegenslag heen en waren rond het half uur dicht bij een gelijkmaker. Een trekbal van Jannette van Belen kon net tot corner worden verwerkt. Daaruit passeerde Nadine Noordam Van Veenendaal, maar de bal werd van de lijn gehaald. In de herkansing schoot Shanique Dessing naast. Nadat Lorsheyd nog eens redding had gebracht, ging de bal na een Eindhovense hoekschop op de stip wegens hands van Raaijmakers. Die kans liet Smits niet liggen: 2-0. Niet veel later moest Lorsheyd een derde treffer incasseren. De Haagse vrouwen gaven de moed niet op en dwongen via Van Belen (pass) en Rijsbergen (die door Van Veenendaal tegen het gras werd gewerkt) een penalty af. Captain Gwyneth Hendriks benutte die onberispelijk: 3-1. Gaf die stand nog uitzicht op een comeback, in de laatste minuten van de eerste helft gaf de Haagse verdediging PSV nog twee keer de kans om de voorsprong uit te bouwen.

Ondanks de schier hopeloze achterstand bleven de Haagse vrouwen na de pauze vol overgave strijden voor een beter resultaat. Met Manon van Raay en Nikki IJzerman als invalkrachten kozen de gasten voortdurend voor het offensief. Pogingen van Kayra Nelemans  (van afstand) en Rijsbergen misten de juiste richting. Vervolgens maakten topschutter Jaimy Ravensbergen en Julia Kagie hun welkome rentree na blessures. Dat zorgde voor nog meer druk. Noordam kon uithalen na een voorzet van Dessing, maar haar schot vloog hoog over. Na een prima steekpass van Van Belen zag IJzerman de weg naar het doel op het laatste moment versperd. Toen zorgde Van Raay voor nieuwe Haagse hoop. Na een pass van Hendriks joeg zij de bal met links steenhard in de kruising: 5-2. Zou er dan toch nog wat mogelijk zijn?

Zover liet de thuisclub het niet komen. Ravensbergen kreeg wel een mogelijkheid. Zij schoot te gehaast over. Een inzet van Van Raay kon op het nippertje tot corner worden verwerkt. Uit een counter was het aan de overkant wel weer raak via Smits: 6-2. Zelfs toen legde ADO Den Haag het hoofd niet in de moede schoot. Meer dan een hoekschop leverde dat echter niet op.

Karakteristieken

PSV - ADO Den Haag Vrouwen 6-2 (5-1)

Scoreverloop: 13. Verspaget eigen doel 1-0, 33. Smits (pen.) 2-0, 39. Leuchter 3-0, 43. Hendriks (pen.) 3-1, 44. Pattiwael 4-1, 47. Smits 5-1, 67. Van Raay 5-2, 78. Smits 6-2

Scheidsrechter: Eijgelsheim

Opstelling PSV: Van Veenendaal, Jean, Nouwen, Van den Berg, Levels (63. Bross), Harrison (63. Van Schoonhoven), Biesmans (55. Carreras), Pattiwael (80. Foederer), Smits, Brugts, Leuchter (55. Van Dooren)

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Vonk (46. Van Raay), Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans (82. Obispo), Raaijmakers (61. Kagie), Noordam, Boshuizen (46. IJzerman), Rijsbergen (61. Ravensbergen), Van Belen, Dessing

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit