Terug naar resultaten
PEC Zwolle 3 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie Cup
  • Vrijdag 04 december 2020 19:30u
  • MAC³PARK stadion

In de tweede ronde van de Eredivisie Cup ging ADO Den Haag Vrouwen vrijdag onderuit bij PEC Zwolle. Een slotoffensief was niet genoeg om de eerder opgelopen schade te repareren.

Met dezelfde basisopstelling als in de ontmoeting met PEC Zwolle van twee weken geleden hadden de Haagse vrouwen even tijd nodig om goed in de wedstrijd te komen. Kayra Nelemans zorgde voor het eerste gevaar door Shanique Dessing weg te sturen. De scheidsrechter paste na een overtreding op Dessing goed de voordeelregel toe, maar Jaimy Ravensbergen zag haar uithaal geblokt. Met een fraaie hoge bal schotelde Dessing de spits een nieuwe kans voor. De Zwolse doelvrouw redde. Uit weer een pass van Nelemans liet Liz Rijsbergen de Zwolse verdediging haar hielen zien. Annouk Boshuizen trof uit haar trekbal het zijnet. Aan de andere kant kon Blom net niet bij een scherpe voorzet. Vervolgens wisten Barbara Lorsheyd en Pleun Raaijmakers met vereende krachten op het laatste moment te voorkomen dat oud-Hagenaar Dominque Bruinenberg een van de lat teruggestuitte vrije trap in kon tikken. Een derde Zwolse kans was wel aan Blom besteed: 1-0. Die opdoffer kwam hard aan. Alleen een geweldige redding van Lorsheyd net voor rust verhinderde een grotere achterstand.

Met Priscilla Mesker als vervangster van Julia Kagie incasseerde ADO Den Haag Vrouwen kort na de thee toch een tweede tegentreffer. Om de kansen nog te doen keren, stuurde trainer Sjaak Polak Eline Koster het veld in voor Liz Rijsbergen en Jannette van Belen voor Kayra Nelemans. Boshuizen nam het Zwolse doel nog eens onder vuur. Haar schot miste kracht. De Haagse roep om een strafschop werd daarna niet gehonoreerd door de arbitrage. In de slotfase speelde de Haagse elf alles of niets. Bij een Zwolse counter wisten Lorsheyd en Mesker een derde tegentreffer te verijdelen. Met lange ballen wist ADO Den Haag geen echte kansen meer te scheppen. Uit nog een tegenaanval bepaalde PEC Zwolle de eindstand op 3-0.

Karakteristieken:

PEC Zwolle - ADO Den Haag Vrouwen 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 33. Blom 1-0, 49. Blom 2-0, 94. Diekman 3-0

Scheidsrechter: Van der Helm

PEC Zwolle: Postma, Van Koot, Van den Goorbergh, Asbroek, Van der Vegt, Pruim, Bruinenberg, Noordman (83, Weijkamp), Bennink, Hilhorst, Blom (89. Diekman)

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Kagie (46. Mesker), Gwyneth Hendriks, Raaijmakers, Nelemans (69. Van Belen), Noordam, Boshuizen, Verspaget, Dessing (83. Sellies), Ravensbergen, Rijsbergen (60. Koster)

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit